„Under the Dome“ de Stephen King, serial CBS din vara 2013

Revista Entertainment Weekly anunţă că masivul roman Under the Dome (2009) de Stephen King este deja în curs de adaptare într-un serial de 13 episoade pe care telespectatorii îl vor putea urmări în vara anului viitor, la televiziunea americană CBS.

Under the Dome spune povestea unui orăşel din New England care, dintr-odată, este izolat de restul lumii printr-o enormă cupolă transparentă. Locuitorii se văd astfel nevoiţi să supravieţuiască într-un mediu tot mai toxic, amintind de-o lume post-apocaliptică, în timp ce caută explicaţia celor ce se întâmplă.

Nina Tassler, preşedinte al CBS Entertainment, a declarat:

„Este un roman grozav care se va prezenta pe micile ecrane sub auspicii excepţionale. Se anunţă deja a fi un eveniment de proporţii pentru vara viitoare. Ne bucură că avem şansa să purtăm publicul în lumea extraordinară pe care Stephen King a imaginat-o în Under the Dome.“

Iniţial, serialul a fost programat spre realizare sub marca Showtime, televiziune din reţeaua CBS Corp., dar preşedintele reţelei, David Nevins, a decis că nu este potrivit pentru un post TV cu distribuire prin cablu. Aşa se face că proiectul a trecut la televiziunea-mamă CBS, cu distribuţie liberă. Se consideră că în spatele acestei mişcări ar fi  şi o strategie de „combatere“ a concurenţei, adică serialele The Walking Dead (ABC) şi Revolution (NBC), care au atras în ultima vreme un număr record de telespectatori.

Totuşi, fanii romanului nu ar trebui să se aştepte la o ecranizare în litera poveştii. Scenaristul Brian K. Vaughan (Lost) s-a folosit de roman doar ca punct de pornire şi este de aşteptat ca finalul propus de el să difere de acela oferit de King în roman. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că este vorba despre un serial, iar nu de despre o mini-serie, ceea ce înseamnă că ultimul episod va lăsa loc de serii ulterioare.

Under the Dome va fi difuzat în vara anului viitor.

Sursa: Entertainment Weekly

Acest articol a fost citi până acum de 1136 ori.