Tudor Chirilă va susţine o sesiune de autografe la Diverta din Băneasa Shopping City, Bucureşti

Joi, 20 decembrie, de la ora 19.30, în Magazinul Diverta din Băneasa Shopping City din Bucureşti, Tudor Chirilă va oferi autografe şi va vorbi fanilor săi despre Exerciţii de echilibru, primul său volum apărut recent la Editura Polirom.

Exerciţii de echilibru, cu o prefaţă de Cătălin Tolontan, se află pe locul al doilea în topul celor mai bine vîndute cărţi Polirom la recent încheiata ediţie a Tîrgului de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012).

Dacă vreţi să-l cunoaşteţi mai bine pe Tudor Chirilă, citiţi-i textele adunate în volumul Exerciţii de echilibru!

Veţi descoperi un scriitor surprinzător, care se exprimă cu aceeaşi uşurinţă în proză sau în versuri şi ale cărui rînduri trădează o sensibilitate pe care puţini i-o bănuiesc.

Volumul cuprinde cele mai valoroase texte publicate de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal. Fragmente de proză, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie şi file de jurnal – toate adunate în cele 385 de pagini ale cărţii.

Tudor Chirilă scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru şi cărţi, nostalgic despre oameni dragi dispăruţi, ironic despre locuitorii României de azi. Mesajul lui? Cel mai important e să iubeşti. Şi să fii liber.

„Din Grecia în Delta Dunării şi de la feţele copiilor din nisip pînă la elogiul amar al rîsului ca «pedeapsă capitală a românilor», Tudor alege să participe la viaţă prin a fi normal în raport cu oamenii din jur. Textele lui se aştern firesc în carte, ca o revanşă amicală a literei scrise în faţa lumii digitale. Înainte de a fi blogger, înainte de a fi cîntăreţ, înainte de a fi actor, Tudor Chirilă a fost un copil care adormea cu paginile cărţii înghesuite în colţul pernei. Nu lectura l-a învăţat, desigur, să trăiască nestingherit

şi egal cu el, dar poate că acele cărţi ale copilăriei l-au împins să ne picure alfabetul

albastru de cerneală al unei vieţi libere.” (Cătălin Tolontan)

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor şi producător. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroşi regizori români, iar în 2004 a cîştigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare. Printre producţiile de film în care a jucat se numără Legături bolnăvicioase, în regia lui Tudor Giurgiu şi Nordrand, coproducţia austro-germană regizată de Barbara Albert. În 1996 a fondat şi a devenit solistul formaţiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formaţiei Vama.

Dincolo de cariera artistică, Tudor Chirilă a iniţiat şi a susţinut diverse campanii sociale şi proiecte culturale, iar din 2007 a început să scrie constant pe propriul blog – tudorchirila.blogspot.com.

Mai multe detalii despre autor, aici.

Acest articol a fost citi până acum de 1045 ori.