Teaser trailer „Dark Hollow“, ecranizarea romanului omonim de Brian Keene

După ce anul acesta i-a fost ecranizat pentru televiziune romanul Ghoul, autorul american Brian Keene, devenit celebru pentru revitalizarea poveştii cu zombi prin romanul de debut The Rising (2003), ajunge acum la a doua ecranizare, de data aceasta pentru marele ecran. Romanul avut la bază este Dark Hollow, publicat iniţial sub titlul The Rutting Season la Bloodletting Press în 2006 şi reeditat în ediţie de masă în 2008 de defunctul imprint Leisure Books al acum falimentatei edituri Dorchester Publishing.

Dark Hollow prezintă povestea lui Adam Senft, un scriitor care se luptă pe drumul afirmării, care descoperă că un satir malefic a fost invocat de Nelson LeHorn, un vrăjitor din zonă. Satirul hipnotizează şi răpeşte femeile din oraşul lui Adam cu intenţia de a se înmulţi. Adam trebuie să-şi convingă prietenii şi poliţia că satirul există cu adevărat şi că acesta trebuie distrus. Povestea se desfăşoară în York County, Pennsylvania.

Versiunea cinematografică va fi lansată în 2013 de Chameleon Pictures, avându-l ca regizor pe Paul Campion. Scenariul a fost semnat de Paul Campion şi Paul Finch.

Despre prezenta ecranizare, Dreadful Tales a scris:

„Acum, cu ajutorul lui Paul Campion, povestea lui Keene va ajunge pe marele ecran… Shane Rangi (Spartacus, Lord of the Rings, Chronicles of Narnia) va juca rolul lui Hylinus, iar Weta Wordshop se va ocupa de efectele speciale prin machiaj. Serios? Se poate mai bine de atât?… Keene vine din nou la întâlnirea cu cinefilii de pretutindeni, dar de data aceasta aduce câte un obuz sub fiecare braţ, răcnind strigăte de luptă din toţi bojocii. Acest film va fi o baie de sânge, oameni buni. Sunt de aşteptat să curgă premii pentru el. Sunt obligatorii premii, pentru că aceasta va fi o ispravă demnă de istoria filmului horror.“

Priviţi deocamdată un prim teaser trailer:

Pentru mai multe informaţii, urmăriţi pagina de Facebook a ecranizării, aici.

Brian Keene trăieşte o perioadă fastă în privinţa ecranizărilor. Momentan, mai multe titluri ale sale au fost achiziţionate spre ecranizare şi se află în diferite stadii de producţie. Printre ele: The Rising şi continuarea City of the Dead (ambele achiziţionate şi pentru adaptare în joc video), Darkness at the Edge of Town şi Castaways (pagina de Facebook a acestuia din urmă).

În prezent, după dispariţia de pe piaţă a editurii Dorchester, cărţile lui Brian Keene sunt reeditate de Deadite Press.

Acest articol a fost citi până acum de 1106 ori.