Seară dedicată lui Stephen King la Literatura Rulează #3

Pentru ultima dată în acest an ne vom pune întrebarea “E mai bună cartea, sau filmul?”, în cadrul proiectului Literatura Rulează. După ce primele două ediţii au fost primite cu căldură de tineri, am decis să venim cu o ediţie specială a evenimentului nostru. Ne-am gândit să lăsăm de-o parte romanele de dragoste şi dramele celebre, pentru a aduce în prim-plan genul horror.

Sperăm ca atmosfera prietenoasă să îi întâmpine şi de această dată atât pe iubitorii de cărţi, cât şi pe cinefili, iar acest lucru să nu îi împiedice să simtă fiorii unei ediţii “de groază”. Şi asta pentru că de această dată am propus o seară dedicată lui Stephen King.

Ca de obicei, vizionarea ecranizării într-un cadru familial pe care încercăm să o creăm va fi ingredientul special care va genera discuţiile plăcute de la final. Iar pentru dezbateri am pregătit un invitat special care ne va plimba prin lumile misterioase ale literaturii de gen – Sorin Despot. Şi pentru că punem preţ pe spusele lui Stephen King, vom ţine cont de faptul că “Books and movies are like apples and oranges. They both are fruit, but taste completely different”.  Nu vom încerca să vă convingem să alegeţi între cele două, mai ales pentru că ştim cât de importante sunt ambele arte în viaţa noastră.

Chiar de astăzi veţi putea citi cartea “Shining” scrisă de Stephen King, iar începând cu 10 decembrie vei putea aplica pentru unul din cele 20 de locuri pregătite pentru Literatura Rulează #3.

Întâlnirea va avea loc pe data de 15 decembrie, iar seara va fi una plină de surprize pregătiete de prietenii de la Literat Caffe şi cei de la Editura Litera.

Sursa: Hypestreet.ro

Acest articol a fost citi până acum de 1060 ori.