Scriitorul Tom Piccirilli va suferi o operaţie pe creier

Tom Piccirilli, cunoscut scriitor american de horror, mystery, thriller şi SF, a aflat ieri că are o tumoră pe creier mare cât o minge de golf. Descoperirea a fost făcută de doctori în urma unor investigaţii medicale amănunţite, la solicitarea lui Tom Piccirilli, care acuza dureri de cap, stări de ameţeală şi alte simptome pe care iniţial le pusese pe seama diabetului de care suferă de multă vreme.

Operaţia de extirpare a tumorei este programată pentru ziua de luni, 1 octombrie, autorul intrând în perioada următoare într-un program de tratament cu radiaţii şi chimioterapie.

Tom Piccirilli a scris 28 de romane şi peste 150 de povestiri. A fost recompensat în două rânduri cu International Thriller Writers Award, a primit de patru ori Bram Stoker Award, în 2009 a fost finalist pentru Edgar Allan Poe Award şi a fost nominalizat la Fantasy Award.

Cel mai cunoscut roman al său este A Choir of Ill Children, considerat de mulţi drept emblematic pentru noul val al goticului sudic.

Trista veste a bolii sale a afectat profund comunitatea scriitorilor şi cititorilor de literatură horror din lumea întreagă, toţi cerând într-un glas rugăciuni pentru însănătoşirea sa grabnică şi îndemnând oamenii să-i cumpere cărţile, ca semn de preţuire şi o mână întinsă în aceste momente grele.

UPDATE 1.X.2012: Cum era de aşteptat, s-a lansat o strângere de fonduri. Doritorii pot urma acest link pentru a face doaţii.

Acest articol a fost citi până acum de 2004 ori.