Programul lansărilor Gaudeamus 2012 — Editura Trei

Întâlneşte-l pe Pascal Bruckner la târg!

Bine-cunoscutul autor Pascal Bruckner se întâlneşte cu cititorii din România, sâmbătă, ora 11.00, în standul Editurii Trei, din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2012, unde va avea loc lansarea celui mai recent volumul al său – Fanaticii apocalipsei.

Alături de autor vor fi prezenți jurnalistul Daniel Nicolescu, traducătorul cărții, şi directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Mărculescu.

Despre carte:

Preocuparea faţă de mediu a deve­nit un imperativ al zilelor noastre. Suntem atât de preocupaţi să salvăm lumea, încât grija noastră s-a trans­format în fanatism. Protectorii me­diului ne acuză neîncetat că „rănim planeta cu fiecare respiraţie“, că o consumăm şi o distrugem în goana noastră nebunească după confort.

Ecologia a devenit o ideologie glo­bală, cu preoţii, templele şi vocabu­larul ei demn de un nou catehism al catastrofei. Dar ce se află în realitate dincolo de această „scenografie a apocalipsei“? Sub masca acestui dis­curs patetic despre mediu, omul nu se teme oare de propriul sfârşit?

Despre autor:

Pascal Bruckner este bine-cunoscutul autor al mai multor romane, dintre care bestsellerul Luni de fiere, precum şi a numeroase cărţi de eseu: Euforia perpetuă, Mizeria prosperităţii, Tirania penitenţei sau Noua dezordine amoroasă, scrisă împreună cu Alain Finkielkraut. Toate aceste cărţi au apărut la Editura Trei.

Vă invităm la un dialog spumos şi incitant cu Pascal.

Noul roman al lui J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter

Editura Trei va lansa pe piață, în cadrul Târgului Gaudeamus 2012, primul roman destinat publicului adult al scriitoarei J.K. Rowling – Moarte subită.

Cartea va apărea în limba română pe 21 noiembrie 2012 şi va putea fi achiționată în exclusivitate din standul Editurii Trei din cadrul Gaudeamus 2012.

UN NOU ROMAN PENTRU O NOUĂ GENERAȚIE

Când Barry Fairbrother, în vârstă de 40 de ani, moare pe neaşteptate, comunitatea intră în derivă. Idilicul orăşel englezesc, cu o piaţetă pavată şi o mănăstire străveche, ascunde de fapt un război mocnit între mai multe tabere: între bogaţi şi săraci, între adolescenţi şi părinţi, între soţi şi soţii, între profesori şi elevi… Pagford nu este deloc ceea ce pare la prima vedere.

Cel mai mare conflict îl stârneşte însă locul lăsat liber de Barry în consiliul parohial. Cine va triumfa într-o luptă electorală plină de patimă, duplicitate şi dezvăluiri neaşteptate?

Un roman colosal despre o lume în miniatură, Moarte subită este prima carte pe care J.K. Rowling o dedică cititorilor adulţi. O poveste memorabilă, o carte unică.

„O radiografie tăioasă şi plină de umor negru a societăţii contemporane, împărţită pe clase… O remarcabilă poveste despre moralitatea vremurilor noastre.“ – Daily Express

Moarte subită constituie evocare strălucită şi captivantă a societăţii britanice de astăzi.“ – The Mirror

„Un roman mare, ambiţios, strălucitor, profan, amuzant, emoţionant, care ilustrează magnific Anglia de azi… JK Rowling are o adâncă înţelegere atât a fiinţei omeneşti, cât şi a literaturii.“ – Time Magazine

J.K. Rowling este autoarea bestellerului Harry Potter, serie de şapte romane publicate între anii 1997 şi 2007, care s-a vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume, a fost tradusă în peste 74 de limbi şi ecranizată în opt filme de mare audiență.

J.K. Rowling a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse literaturii pentru copii. De asemenea, a fost recompensată cu numeroase premii şi distincţii, printre care Premiul „Prinţul de Asturias“, Legiunea de Onoare oferită de Franţa şi Premiul Hans Christian Andersen.

Autobiografia scriitorului care a obținut
Premiul Nobel pentru Literatură 2012
la Editura Trei

Schimbarea
de Mo Yan

O carte autobiografică şi un portret insolit al Chinei contemporane.

Evenimentele majore din istoria recentă, precum revoluţia culturală, revolta studenţească sau războiul cu Vietnamul se disting pe fondul istorioarelor viu colorate şi pline de haz din Gaomi, provincia natală a lui Mo Yan.

Pe parcursul întâmplărilor, aflăm cum dintr-un elev exmatriculat şi dintr-un muncitor la o fabrică de cauciuc, Mo Yan devine instructor de marxism pentru ofițeri şi, în cele din urmă, renumitul şi invidiatul scriitor al cărui roman Sorgul roşu a fost ecranizat de Zhang Yimou. Zgârcit în relatările privind devenirea sa intelectuală, Mo Yan preferă să povestească despre foştii săi colegi de şcoală, cum ar fi descurcărețul He Zhiwu şi chipeşa Lu Wenli, al cărui tată conduce miticul camion rusesc Gas 51.

Spre deosebire de majoritatea naraţiunilor istorice chineze, orientate spre evenimentele politice, Schimbarea vorbeşte despre „istoria individuală“, alternând epocile şi insistând asupra oamenilor de rând şi a situaţiilor de viaţă obişnuite.

„Dacă lumea literară chineză ar trebui să aibă un Kafka al ei, atunci acesta ar fi Mo Yan.“ – Publishers Weekly

Mo Yan, născut în 1955 în estul Chinei, este laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din 2012. Pe numele său real Guan Moye, scriitorul chinez devine popular la jumătatea anilor  ’80 cu povestirea „Ridichea străvezie“ şi cu romanul Sorgul roşu. Mo Yan (pseudonim traductibil prin „Nu vorbi“) devine exponentul principal al literaturii chineze contemporane, fiind unul dintre cei mai traduşi autori chinezi în Occident. Stilul său combină realismul lui William Faulkner cu fantasticul lui Gabriel García Márquez.

Criticat pentru că nu s-ar fi raliat protestelor intelectualilor chinezi la adresa regimului politic autoritar, Mo Yan răspundea recent: „Desigur, îmi pasă de politică şi scriu despre lucrurile care mi se par greşite, dar cred, în acelaşi timp, că un scriitor nu trebuie să fie un activist politic, ci, mai întâi de toate, un scriitor trebuie să fie scriitor“.

„Printr-un amestec de real şi fantastic, precum şi de perspective sociale şi istorice diferite, Mo Yan  construieşte o lume care aminteşte, în complexitatea ei, de scrierile lui William Faulkner şi ale lui Gabriel Garcia Marquez; o lume care are, de asemenea, rădăcini în literatura chineză veche şi în tradiţia orală”. – Comitetul Premiului Nobel

Cea mai vândută trilogie din lume
Citeşte volumul trei din Fifty Shades!

Cincizeci de umbre descătuşate
de E L James

Romantic, amuzant şi încărcat de erotism acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.

60 de milioane de exemplare din trilogie vândute în întreaga lume în 6 luni

Trilogia Fifty Shades este un bestseller mondial absolut:

# 1 Amazon.com
# 1 New York Times Bestseller
# 1 Amazon.co.uk
# 1 Bookseller

Anastasia Steele şi Christian Grey au acum totul: dragoste, pasiune, intimitate, bogăţie şi o mulţime de posibilităţi privind viitorul lor. Însă Ana ştie că nu va fi uşor să trăiască alături de Fifty Shades. A fi împreună este o provocare plină de neprevăzut.

Într-un fel sau altul, Ana trebuie să înveţe să împărtăşească stilul de viaţă opulent al lui Christian fără să-şi sacrifice propria identitate.

La rândul său, Christian trebuie să-şi înfrângă dorinţa nestăpânită de control în timp ce se luptă cu demonii din trecutul său chinuitor.

Tocmai când se pare că forţa iubirii lor va eclipsa orice obstacol, soarta conspiră pentru a face ca temerile cele mai adânci ale Anei să devină realitate…

Cincizeci de umbre descătuşate este al treilea volum al unei trilogii care a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de 60 de milioane de exemplare în şase luni. Cele trei romane au fost traduse în peste 50 de limbi, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal.

Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost câştigate de Universal Pictures.

E L James trăieşte la Londra, este căsătorită şi are doi băieţi adolescenţi. A lucrat ca producătoare TV şi a visat întreaga viaţă să scrie cărţi pentru publicul larg.

A început să scrie şi să-şi posteze textele pe un site al fanilor seriei AMURG.

Trilogia a fost iniţial publicată în format de e-book, fiind în prezent cel mai bine vândut titlu din istoria cărţii electronice. Editată ulterior în format de carte, trilogia avea să devină un bestseller incontestabil.

Cincizeci de umbre descătuşate este al treilea volum al Trilogiei Fifty Shades.

La Editura Trei au apărut până acum primele două volume ale trilogiei:

Cincizeci de umbre ale lui Grey şi Cincizeci de umbre întunecate.

Noutăţi SF

Max Brooks – Războiul Z Premiul Audie 2007 – Traducere de Bogdan Perdivară

Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puțin de un an, populația Americii îşi găseşte adăpost în lagărele pentru refugiați din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară…

„Pacientul zero“ al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricționeze infecția şi inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-şi masca activitățile. Epidemia se răspândeşte însă în alte țări prin intermediul comerțului cu organe de pe piața neagră şi al refugiaților, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenția publicului… Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna.

„Omenirea s-a clătinat în pragul extincției…“

Maximillian Michael „Max“ Brooks (n. 1972) este scriitor şi scenarist american, fiul regizorului Mel Brooks şi al actriței Anne Bancroft.  Războiul Z s-a vândut în 600.000 de exemplare şi va fi transpusă de Brad Pitt pentru marele ecran în 2013.

— • —

Alastair Reynolds – Prefectul – Traducere de Mihai-Dan Pavelescu

În secolul al XXV-lea, apogeul civilizaței umane îl constituie Inelul Sclipitor: 10.000 de habitate orbitale, cu o populație de 100 de milioane din jurul planetei Yellowstone, aflată în sistemul Epsilon Eridani. Habitatele reprezintă forme diverse de societăți, legate însă toate prin practicarea demarhismului – forma finală a democrației, care este protejată de prefecți.

„Un thriller interstelar în care nimic – şi nimeni – nu este ceea ce pare.“ – Telegraph

Alastair Reynolds (n. 1966) este specializat în hard SF sumbru şi space opera. După ce a lucrat în Agenția Spațială Europeană până în 2004, a devenit autor liber-profesionist. A publicat până acum 12 romane şi 4 culegeri de povestiri, iar în anul 2009 a semnat un contract de 1 milion de lire sterline cu Editura Gollancz pentru a scrie zece romane în următorii zece ani.

— • —

John Varley – Mileniu – Traducere de Mihai-Dan Pavelescu

În spatele dezastrelor aeriene se poate ascunde un adevăr mai macabru, care implică pasagerii dispăruţi şi societatea dintr-un viitor postbelic. Un avion DC-10 şi un Boeing 747 sunt pe punctul de a se ciocni deasupra oraşului Oakland, California, însă o echipă de călători temporali din viitorul îndepărtat va interveni şi-i va salva pe pasageri în ultima clipă… dar în ce scop? În Washington D.C., un investigator de dezastre aeriene primeşte un telefon care-i va schimba complet viaţa… şi lumea pe care o cunoaştem noi.

„O aventură temporală cu totul neaşteptată.” – Locus

John Herbert Varley (n. 1947) este autorul a 11 romane şi 5 culegeri de povestiri, pentru care a obţinut trei Premii Hugo, două Premii Nebula şi zece Premii Locus. Cărţile sale nu au mai fost traduse în România.Mileniu a fost ecranizat în anul 1989, avându-l în rolul principal pe Kris Kristofferson.

Acest articol a fost citi până acum de 1185 ori.