Programul lansărilor Gaudeamus 2012 — Editura All

Joi, 22 noiembrie, ora 15.00, vă învităm în standul ALL de la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea volumului Urâţii, de Dorin Cozan.

Despre carte:

Citind romanul “Urâţii” nu ai cum să nu simţi miros de romaniţă, de zarzăr, de salcâm ars în vatră, de cafea făcută pe plită, de vin fiert şi chiar de chirpici. Autorul invită cititorul să fie martor la cele mai bizare aventuri săteşti. Astfel te trezeşti prezent, cu toată viaţa ta, fie în plină nuntă, fie la înmormântare, fie la o naştere tipic românească, fie în prezenţa unor personaje sărite din tipar. Dincolo de toate aceste povestiri care, până la urmă, construiesc un roman-puzzle, cartea transmite o morală băbească despre memorie şi origini. Mai găseşti acolo poveşti de amor, o poveste cu un potop care prefigurează sfârşitul lumii, întâmplări mai puţin ortodoxe din Săptămâna Mare a Paştelui, precum şi o adevărată lecţie de beţie.

 

“Când am început să scriu Urâţii am fost întrebat cine sunt ei, ce sunt, de fapt, urâţii aceştia? Pentru mine, era atât de evident răspunsul, încât mi s-a părut pe moment o întrebare ilogică. Acum ştiu că orice replică aş oferi, simt că nu ar fi un răspuns complet. Ştiu că e o carte de suflet şi mă gândesc că există totodată şi cărţi din carne şi oase. Dacă i-aş întreba pe urâţii mei ce cred despre această carte şi conţinutul ei, cred că ar surâde şi m-ar trimite cu vaca.”
Dorin Cozan

Despre autor:
S-a născut în Cotnari, judeţul Iaşi, în toamna lui 1978. A absolvit Facultatea de Filosofie din Iaşi şi a fost profesor de ştiinţe socio-umane aproape un deceniu. De asemenea, a lucrat în domeniul ziaristicii. Până în prezent, a publicat două cărţi, un roman, Apocalipsa după Vaslui, la editura Humanitas şi un volum de poezie, Baletistul, la editura Princeps Edit, ambele premiate.

— • —

Vineri, 23 noiembrie, ora 18.00, vă invităm la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea romanului Cheia, continuarea bestsellerului internaţional “Sanctus”, de Simon Toyne.

Participă: scriitorul Simon Toyne, jurnalista Sanda Nicola şi Mario De Mezzo – CEO Grupul Editorial ALL


Ea este Cheia.

Lansarea va avea loc în standul Editurii ALL şi va fi urmată de o sesiune de autografe.

Despre carte:
Soarta omenirii se află în mâinile unei femei, devenită cea mai importantă persoană din lume. Ea este Cheia. Un thriller palpitant, misterios, plin de răsturnări de situaţie.

“Cheia” este al doilea volum al Trilogiei Sancti de Simon Toyne. Primul volum “Sanctus” a fost tradus în 27 de limbi şi publicat în 40 de ţări.

“Cheia este un roman bine scris, cu un ritm alert, o poveste plină de acţiune, care te ţine cu sufletul la gură, şi un puzzle pe care personajele principale trebuie să îl rezolve cumva, înainte ca lumea să dispară.” Kirkus Reviews

Despre autor:
Simon Toyne s-a născut în 1969 la Cleethorpes, în Marea Britanie. A studiat literatură engleză şi teatru la Goldsmiths College din Londra, iar timp de douăzeci de ani a lucrat în televiziune, ca scenarist, regizor şi producător.

A produs documentarul „100 Greatest Films“, difuzat pe Channel 4, şi i-a intervievat, printre alţii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda şi Steven Spielberg. Programele de televiziune la care a lucrat au primit numeroase premii – de la BAFTA, la „Best Makeover Show“, acordat de Good Homes.

— • —

Sâmbătă, 24 noiembrie, ora 14.00, vă invităm în standul ALL de la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea cărţii “Tinereţea lui Anatol Bogdan”, scrisă de Rene Duda, tatăl Alteţei Sale Regale Principele Radu.

Participă: Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Mario De Mezzo (CEO Grupul Editorial ALL).

Despre carte: 
Iaşi, anii ’50. Un tânăr student la medicină, bântuit de vagi tristeţi ancestrale încearcă să descifreze cât mai multe din tainele vechiului oraş. Popular printre colegi el petrece alături de aceştia zile pline de exuberanţă, de vesele şi îndelungate libaţii, în timp ce multe alte ispite încearcă să-i stea în cale…

Despre autor:
S-a născut la 15 noiembrie 1935 la Bârlad. Tatăl său, dr. Dan Duda, a fost medic militar. Mama sa, Clemansa Duda, a fost profesor de istorie şi elevă a lui Nicolae Iorga. Face parte dintr-o distinsă familie boierească din Moldova, familia Şendrea. Fondatorul familiei a fost Hatmanul Şendrea, în secolul al XV-lea. Cu aceştia, dr. Rene Duda se înrudea prin mama sa.

A studiat la Universitatea de Medicină din Bucureşti şi din Iaşi. A absolvit în anul 1959 şi a fost pentru mai bine de patru decenii profesor la Universitatea din Iaşi. A fost directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică din Iaşi. A contribuit cu lucrări literare la revistele ieşene. A fost un colaborator permanent al Radio Iaşi, unde a avut o emisiune medicală săptămânală. A fost un neobosit avocat al medicinei sociale şi al igienei în lumea medicală şi în societatea românească.

— • —

Dacă nu aţi ajuns săptămâna trecută la întâlnirea cu Alexandru Arşinel din Starbucks America House, îl mai puteţi asculta pe maestru sâmbătă, 24 noiembrie. De la ora 16.00,  în standul ALL de la Târgul de carte Gaudeamus, Alexandru Arşinel va vorbi despre biografia sa Alexandru Arşinel, de la Dolhasca… pe Calea Victoriei. Maria Capelos într-o discuţie amicală cu Alexandru Arşinel.

Participă: Alexandru Arşinel, Maria Capelos, jurnalist Medien Group şi Ileana Lucaciu, critic de teatru

Despre carte: Alexandru Arşinel destăinuie drumul parcurs din satul natal Dolhasca până pe Calea Victoriei. Citind amintirile sale sincere, veţi cunoaşte un om, nu numai un artist, care evocă trei epoci istorice prin care a trecut, fiind prin argumentele invocate mai convingător decât orice carte de istorie banală. O biografie neştiută de nimeni.

În aceste destăinuiri, Alexandru Arşinel ne propune discret să gândim atent la calea profesiei alese, de actor sau de orice fel, şi să nu uităm nicio clipă de cei din preajma noastră, de familie.

— • —

La Gaudeamus, cărţile ALL vin cu ciocolată Heidi, cafea de la Starbucks şi surprize cosmetice de la Avon

Bilet Cadou StarbucksAşa cum v-am obişnuit, şi la Târgul de carte Gaudeamus cărţile ALL vin cu surprize. De vineri şi până duminică avem cadouri la cărţile cumpărate de la noi.

Vineri, 23 noiembrie, savurăm o cafea bună. Orice client primeşte un pachet de cafea de la Starbucks.

Bilet Cadou HeidiSâmbătă, 24 noiembrie, facem pasiune pentru ciocolată. La orice carte cumpărată, primiţi câte o ciocolată Heidi.

Bilet Cadou AVON

Iar duminică, 25 noiembrie, în ultima zi de târg, Avon aduce cititorilor ALL un cadou surpriză. Îl primiţi la fiecare carte cumpărată de la noi.

 

Iar surprizele noastre pentru Gaudeamus nu se opresc aici. Căutaţi promoterii ALL din incinta Romexpo şi luaţi, deja obişnuitul, bilet de 10 lei. Cu acest tichet aveţi 10 lei reducere la oricare două cărţi cumpărate de la noi.

Bilet 10lei

Vă aşteptăm cu drag în standul ALL.

Program complet:

Sursa: AllCafe

Acest articol a fost citi până acum de 1282 ori.