Programul lansărilor Editurii Litera la Gaudeamus 2013

Zilnic, Editura va organiza lecturi publice din "Prea multă fericire", cartea laureatei Nobel pentru literatură 2013 Alice Munro

Editura Litera îşi aşteaptă cititorii pe toată durata târgului internaţional de carte Gaudeamus 2013 cu o ofertă bogată de cărţi dintr-o mulţime de domenii, dar mai ales la lansările pregătite cu această ocazie şi la lecturile publice, zilnice, din cartea de povestiri Prea multă fericire a laureatei premiului Nobel pentru literatură din acest an Alice Munro.

Joi  (21 noiembrie)

Ora 17:00

Regele Mihai. Album istoric realizat de Diana Mandache

Invitaţi: Diana Mandache, Neagu Djuvara, Ion Caramitru, Adrian Cioroianu

Istoricul Diana Mandache a inclus în acest album o selecţie amplă de fotografii şi documente care conturează un inedit şi dinamic portret al Regelui Mihai I. Sunt acoperite trei aspecte importante ale vieţii și personalităţii Regelui – educaţia şi anii formatori, ceremoniile şi solemnităţile la care a participat în calitate de principe și de suveran al țării, modurile de petrecere a timpului liber şi hobby-urile sale –, oferindu-ne o imagine fidelă a monarhului, prin intermediul fotografiilor de la evenimentele oficiale, ca şi de la cele private.

Cititorii vor avea ocazia de a admira fotografii din copilăria Regelui (de la botez, cu părinții, Regele Carol al II-lea și Regina Elena, și bunicii, Regele Ferdinand și Regina Maria, împreună cu colegii de școală, la bacalaureat), fotografii de la diverse ceremonii în cadrul cărora a participat în calitate de suveran (în Parlament, la parade militare, la nunți regale, la ceremonii religioase, în vizite interne, în activități caritabile, în primiri oficiale), fotografii din vacanțe, la schi, golf și echitație,  cu mașinile și motocicletele sale, cu aparatele de fotografiat și cele de filmat.

O privire unică în viața unuia dintre oamenii care au marcat în mod semnificativ istoria contemporană a României.

Ora 18:00

Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu

Invitaţi: Stela Popescu, Cristina Stamate, Horia Vârlan

*

Vineri ( 22 noiembrie)

Ora 14:00

Prim ajutor. Manual

Invitaţi: Mihaela Geoană, Dr. Valentin Georgescu, Dr. Wargha Enayati – preşedinte Fundaţia Regina Maria

Manual pentru tratarea în primă instanţă a victimelor de toate vârstele în caz de urgenţă

Informaţii esenţiale de maximă necesitate, cu instrucţiuni de urmat pas cu pas pentru acordarea primului ajutor

Numeroase fotografii sugestive care ilustrează exact ce anume trebuie făcut şi cum trebuie acţionat în orice situaţie critic în care este necesară intervenţia de prim ajutor

O ediţie adusă la zi, care include cele mai recente instrucţiuni şi normative pentru acordarea cu optimă eficienţă a primelor îngrijiri în caz de varii accidente

Manual câştigător al premiului acordat de consiliul ştiinţific al British Medical Association pentru popularizarea şi cunoaşterea ştiinţei

Ora 16:00

Întoarcerea la fericire de Ana Văcărean, Iulian Văcărean

Invitaţi: Andreea Marin, Iulian Văcărean, Bedros Horasangian

*

Sâmbătă (23 noiembrie)

Ora 15:00

Mihail Gorbaciov. Amintiri. Viaţa mea înainte şi după Perestroika

Invitaţi: Zoe Petre, Emil Constantinescu, Adrian Cioroianu, Bedros Horasangian

Ora 16:00
Mic dejun cu Socrate de Rowland Smith

Invitaţi: Ilinca Bernea, Delia Oprea, Cabral

Rutina ta cotidiană nu este banală! Mersul cu metroul sau cina pot fi încărcate de înțelesuri filosofice nebănuite. Ne-o demonstrează Robert Rowland Smith făcându-ne cunoștință cu unii dintre cei mai mari filosofi din istorie, de la Socrate și Platon la Wittgenstein și Derrida. Cu inteligență și umor, autorul ne arată ce se ascunde în spatele acțiunilor noastre de zi cu zi, de când ne trezim și până mergem la culcare. Pe lângă marile idei ale acestor gânditori, face trimiteri la muzică, pictură, filme, literatură și chiar la un remarcabil experiment japonez în legătură cu cristalele de apă.

Vei înțelege, așadar, de ce shoppingul în malluri este fascinant, de ce nu te poți dezlipi de televizor și de ce ar trebui să-ți lași părinții să achite nota la restaurant.

Robert Rowland Smith este autorul unor cărți despre filosofie, literatură și psihanaliză. Printre cele mai cunoscute titluri ale sale se numără Driving with Plato (La volan cu Platon), continuarea bestsellerului Mic dejun cu SocrateDerrida and Autobiography și Death-Drive: Freudian Hauntings in Literature and Art.

*

Duminica (24 noiembrie)

Ora 11:00

Poezii pentru cei mici de Aurora Georgescu

Invitaţi: Aurora Georgescu, Monica Davidescu, Ungureanu Mariana, Serban Andreescu

*

Lecturi Nobel 2013

Alice Munro – Prea multă fericire

Miercuri, 20 nov: Lectură Ana Ularu, 17:00

Joi, 21 nov: Lectură Florin Piersic & Medeea Marinescu 18:30

Vineri, 22 nov: Lectură Andreea Marin, ora 18:00

Sâmbătă, 23 nov: Lectură Oana Pellea, ora 12:00

Duminică, 24 nov:  Lectură Maia Morgenstern, ora 13:00

Vă aşteptăm cu drag!

Acest articol a fost citi până acum de 1330 ori.