„Paznicul farului“ de Camilla Läckberg completează seria neagră de la Editura Trei

Aceasta este continuarea mult aşteptată a seriei Fjällbacka

Cu cel mai recent roman al ei, Paznicul farului, Camilla Läckberg demonstrează din nou că este unul dintre cei mai buni autori suedezi de astăzi.

Ne întâlnim din nou cu inspectorul de poliţie Patrick Hedström, care s-a întors la birou după o lungă pauză, în care a încercat să-şi refacă forţele şi să aibă grijă de gemenii săi născuţi prematur.

La secţie îl aşteaptă o nouă anchetă. Mats Sverin, directorul financiar al consiliului local, o persoană mult îndrăgită, a fost găsit mort în apartamentul său, cu un glonţ în ceafă.

Împreună cu colegii săi, Patrick începe să cerceteze viaţa victimei, care avea mai multe secrete decât şi-ar fi putut imagina cineva.

Secrete întunecate se găsesc peste tot – chiar şi insula Gråskär din vecinătatea orăşelului este un loc despre care au circulat întotdeauna cele mai sinistre zvonuri. Locuitorii spun că insula este bântuită. de spiritele celor morţi care vor să le spună ceva celor vii…

Camilla Läckberg s-a născut în 1974. Înainte de a deveni cea mai populară scriitoare suedeză de romane poliţiste, a lucrat mai mulţi ani ca director de marketing. Înscrierea la un curs de creative writing i-a schimbat destinul. Sirena face parte dintr-o serie de şapte romane (Seria Fjallbacka) ce s-au bucurat de un succes enorm de piaţă şi de o presă foarte bună. Această serie este în curs de publicare în peste 30 de ţări.

La Editura TREI au apărut: Sirena, Copilul german, Prinţesa gheţurilor, Predicatorul, Piază rea şi Cioplitorul în piatră.

Traducerea romanului Paznicul farului este asigurată de Gabriella Eftimie.


Paznicul farului de Camilla Läckberg va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1233 ori.