„Pana de dinozaur“, de Sissel-Jo Gazan, în colecţia Enigma

În recent relansata colecţie Enigma de la Editura Univers a văzut lumina tiparului cel de-al treilea titlu: Pana de dinozaur de scriitoarea daneză Sissel-Jo Gazan.

Cercetătoarea Anna Bella Nor, specialistă în paleobiologie, se pregătește să-și susțină teza de doctorat ce rezumă și structurează teoriile științifice conform cărora păsările descind din dinozaurii cu pene.  Când coordonatorul disertației ei, profesorul Lars Helland, este găsit mort în biroul său, lumea universitară este zguduită. Inspectorul-șef  Søren Marhauge trebuie să investigheze această crimă  cu totul neobișnuită și încearcă să afle adevărul despre relațiile complicate dintre cercetătorii din universitate. Dar totul devine și mai enigmatic atunci când este descoperită o a doua crimă, iar singura legătură între cele două pare să fie Anna Bella.

Sissel-Jo Gazan, născută în 1973, a absolvit Biologia la Universitatea din Copenhaga. S-a remarcat în 2008, cu romanul Pana de dinozaur, în care a combinat domeniul ştiinţei cu intriga de mister, în acelaşi timp accentuând secretele şi drama din viaţa oricărui om. Prin aceasta, Sissel-Jo Gazan şi-a găsit un stil unic care o face să iasă în evidenţă pe scena literaturii crime scandinave.

Locuieşte la Berlin cu fiica sa.

Traducerea ediţiei române a romanului Pana de dinozaur este asigurată de Petru Iamandi, are 384 de pagini şi poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii la un preţ de 49,90 lei.

Acest articol a fost citi până acum de 1107 ori.