„Ozz“, al doilea roman al Ştefanei Cristina Czeller, apare la Gaudeamus 2013

Cu manuscrisul acestui thriller fantastic autoarea a câştigat concursul de romane organizat de Editura Tracus Arte

Căutarea magicianului din Oraşul de smarald de către Dorothy şi amicii săi a fost una dintre istoriile fascinante ale copilăriei mele. Devenind adult, mi s-a spus că-i cazul să mă mut în lumea „adevărată“, care a izgonit cu hotărâre fantezia. Eu însă am refuzat cu obstinaţie să rup cordonul ombilical care mă leagă de eroi sau magicieni, vampiri sau oameni de tinichea. Iar acum, le-am dăruit alte chipuri, în oraşul Ozz. Aşa s-a născut detectivul particular H. L. Simons, fiul unei prostituate de lux şi al unui vampir. Cine este el, dintre tovarăşii porniţi pe drumul galben de cărămizi, şi cum i se va termina călătoria, am să vă las să descoperiţi singuri din romanul Ozz.

— Ştefana Cristina Czeller

Despre geneza acestui roman puteţi citi o însemnare pe blogul autoarei, aici.

Născută la Iaşi în 1973, Ştefana Cristina Szeller a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat „Lomonosov” din Moscova, ca bursier al statului român. Lucrez de mai bine de zece ani la cotidianul regional „Evenimentul”. A publicat proză scurtă, pe hârtie, în ultima antologie a AtelierKult – „Dansând pe Mare” (Băieţelul cel fierbinte şi Hârca Pământului) şi în revista Helion (Nopţile stranii ale lui Vasile Cotineaţă, povestire care a şi câştigat premiul doi la concursul publicaţiei timişorene, în 2009). În spaţiul virtual, are texte apărute, între altele, în Nautilus (Angelo Plămădeală şi Frontul Revoluţionar, Atinge-mă, Sara!, Gângăniile, Trâmbiţele Apocalipsei sunat-au, Patimile unui diavol de rangul trei, Tristeţea meşterului pietrar, Peţitorul, Omul negru a venit) şi în varianta online a Helion (Un oaspete de Paşte, Întunericul). Este membră a cenaclului AtelierKult. A debutat editorial cu romanul Cerneală şi sânge, apărut în 2011 la Editura Millennnium Books, pentru care a fost recompensată cu Encouragement Award la Eurocon şi cu Premiul pentru debut la Romcon.

Lansarea romanului va avea loc duminică, la ora 13.00, la standul editurii Tracus Arte de la Târgul de carte Gaudeamus. Pagina de facebook a evenimentului este aici.

Acest articol a fost citi până acum de 1596 ori.