Owen King debutează cu romanul „Double Feature“

Pentru cei care nu ştiu, Owen King este fiul lui Stephen King. Exact ca Joe Hill, doar că Owen n-a ascuns niciodată această relaţie. Cel mai mic dintre copiii cuplului King, Owen nu este nici el străin de lumea literelor. Sigur, subiectele abordate de el nu se prea întâlnesc cu cele ale lui King sr. sau Hill, dar povestirile şi nuvelele publicate până acum au dat măsura unui real talent. În 2005 a publicat We’re All in This Together, volum conţinând o nuvelă şi mai multe povestiri. Nuvela titulară e o poveste despre morala familială trasată în tuşe aproape realist-naturaliste. Pe lângă aceasta, în 2008, Owen King a editat, împreună cu John McNally, antologia Who Can Save Us Now?: Brand-New Superheroes and Their Amazing (Short) Stories.

Anunţat iniţial cu titlul de Reenactment şi rebotezat acum, înaintea lansării, Double Feature, acesta este prima scriere de largă întindere pe care Owen King o oferă publicului. Romanul — spun editorii — se adresează celor care apreciază proza unor Joshua Ferris, Sam Lipsyte sau Chad Harbach.

Povestea se învârte în jurul unui tânăr, Sam Dolan, care încearcă să-şi găsească rostul în viaţă în timp ce îşi realizează primul film şi după terminarea acestuia.

Double Feature este cu adevărat o frescă, urmărind viaţa lui Dolan în decursul mai multor decenii şi analizând relaţia sa cu prieteni de familie, iubitele şi advsersarii. Este un roman despre descoperirea forţei de a te desprinde de orice — regret, resentiment, demnitate, filme, cei dispăruţi — şi despre cum poţi lua totul de la capăt. Combinând  stilul narativ viu cu un umor usturător, romanul aduce în faţa cititorilor tribulaţiile protagonistului în încercarea de a supravieţui unei lumi (a artei cinematografice, în special) bazate pe ambiţie.

„Primul roman al lui King, despre contactul cu realitatea şi aspiraţiile eşuate, este ireverenţios şi ambiţios.“ — Booklist

Data anunţată a lansării este 19 martie 2013.

Vizitaţi site-ul autorului aici.

Acest articol a fost citi până acum de 1123 ori.