O posibilă ecranizare a seriei „Necroscope“ de Brian Lumley

De câteva zile face vâlvă o ştire din lumea filmului: Glenn Hetrick, specialist în efecte speciale şi membru în juriul emisiunii Face Off, va scrie scenariul şi va regiza o adaptare cinematografică a seriei horror-supranatural Necroscope. Hetrick a divulgat acest secret în finalul celui mai recent sezon al emisiunii de pe canalul SyFy.

Pe contul de MySpace al artistului a apărut deja un model care ar putea fi folosit în viitoarea peliculă. Iată-l:

Necroscope Test Design-Metaphorical Head Concept

Seria Necroscope a început în 1986 cu romanul omonim. Povestea urmăreşte aventurile lui Harry Keogh, un tânăr care descoperă că are abilitatea de a vorbi cu morţii şi astfel de a învăţa de la ei. Acest lucru atrage asupra sa mânia unei rase antice de vampiri care doresc să dobândească ştiinţa morţilor pentru a ajunge ei înşişi să domine pământul.

Seria cuprinde până în acest moment 15 volume, cinci făcând parte din ciclul iniţial, iar celelalte grupându-se pe alte cicluri: Vampire World (3 cărţi), The Lost Years (2 cărţi), E-Branch (3 cărţi) şi New Adventures of the Necroscope (2 cărţi). Volumul Harry Keogh: Necroscope and Other Weird Heroes din 2003 este o culegere de povestiri din universul Necroscope; la fel şi Harry and the Pirates (2010).

Brian Lumley s-a născut în Durham, Marea Britanie, în 1937, şi activat în cadrul Poliţiei Militare a Armatei Regale până în 1980, când s-a dedicat exclusiv scrisului. Puternic influenţat de universul Cthulhu al lui H.P. Lovecraft,  Brian Lumley a debutat cu un ciclu de povestiri inspirat de acesta şi cu un roman avându-l ca protagonist pe Titus Crow. Odată cu primul volum din seria Necroscope, care descria un univers propriu, cariera lui Brian Lumley s-a lansat cu adevărat. E considerat unul dintre părinţii literaturii horror britanice, alături de Ramsey Campbell. A fost preşedinte ale Horror Writers Association (1996-1997), organizaţie care i-a decernat în anul 2010 Premiul pentru întreaga carieră. În acelaşi an, aceeaşi distincţie i-a fost oferită şi în cadrul galei World Fantasy Awards.

Vom reveni cu noi informaţii atunci când acestea vor fi disponisible.

Acest articol a fost citi până acum de 1090 ori.