Numărătoarea inversă pentru Final Frontier 2016 a început

ff5

Doar o săptămână ne mai desparte de week-end-ul în care iubitorii de literatură, filme și jocuri SF&F se strâng laolaltă. Pe 2 și 3 aprilie în Connect Hub (Bulevardul Dacia 99), va avea loc a V-a ediție a târgului de carte Final Frontier, singurul eveniment cu specific SF&F din România.

Iată că avem timp suficient să ne întocmim lista de cumpărături, să verificăm pușculița (sau să ne planificăm achiziționarea uneia nou-nouțe de la HAC!BD), să ne adunăm prietenii și să ne fixăm ceasul după calendarul evenimentelor:

Lansări de carte

Crux Publishing pregătește o triplă lansare, De la Conan Barbarul la distopie și stele: Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște de Robert E. Howard, Insula Diavolului (Predestinare genetică #2) de Ciprian Mitoceanu și Regatul sufletelor pierdute (Stelarium #1) de Ana Maria Negrilă. Sâmbătă, la ora 15:00.

La HAC!BD se vor lansa volumele: Haiganu. Fluviul șoaptelor de Marian Coman (eveniment în cadrul căreia veți asculta și un fragment din volumul doi al seriei – sâmbătă, de la 14:00), Dealu Turcesii, Paradigme de Dodo Niță și Ioniță Tunsu. Un haiduc de București (sâmbătă, de la 11.45)Duminică, de la 12:30, Millennium Books va prezenta cele mai noi apariții editoriale: Povestiri fantastice de Lucian Dragoș Bogdan și Secvență de zbor de Ioana Vișan.

Nemira prezintă Colecția Nautilus (sâmbătă, de la ora 15:30), și vă invită la o discuție despre „Optimismul distopiei?” în romanele Vegetal & Mineral în prezența autorilor Dănuț Ungureanu și Marian Truță (duminică, de la ora 14:00).

La Paladin se pregătesc ultimele apariții editoriale: Trezirea leviatanului de James Corey, Elantris de Brandon Sanderson și Furia roșie de Pierce Brown (sâmbătă, de la 16:15)

La Tritonic se vor lansa: Sub steaua infraroșie de Alexandru Lamba și Galaxia sudică de Aurel Cărășel (duminică, la 13:15).

Alte lansări pe care le recomandăm: Din ştreang de Aurelia Chircu (duminică, de la 11:15) , Exit, povestiri de dincolo – volum colectiv editat de Marian Truță (duminică, 11:45), Căldura ghețarilor de Nic Dobre (sâmbătă, 12:30), Opere complete vol.4 de Mihail Grămescu  (duminică, de la 11:00)

Ateliere pentru toate gusturile și toate vârstele

Atelier de bandă desenată (cu Vlady), Atelier de limbă elfă (organizat de Societatea Tolkien din România), Character design (cu Alice Teodorescu), Atelier de improvizat povesti fantastice (cu scriitorul Dan Rădoiu)

Concursuri

Fiți cu ochii pe concursurile organizate de Star Wars România și de Societatea Tolkien din România. Vă așteaptă premii faine – un Holocron Jedi respectiv o… surpriză 🙂

Suveniruri handmade
Game Art, Nyx Art și WizzArt Room vor aduce tricouri și accesorii pictate cu teme SF&F
Iar de la HAC!BD puteți cumpăra gentuțe făcute din revistele HAC & Ioniță Tunsu, magneți, stickere, căni și pușculițe cu personajele voastre preferate.

 

În plus, la Final Frontier veți găsi:
Expoziția de ilustrații a lui Octav Ungureanu
Board Games Corner

 

Acestea fiind zise, noi ne apucăm să mai eliberăm niște rafturi prin bibliotecă și prin dulapuri. Ne întâlnim la Final Frontier, pe 2 și pe 3 aprilie, între orele 11:00 și 19:00, la Connect Hub.

Acest articol a fost citi până acum de 2203 ori.