Nou la Editura Paladin: „Omul umbră“ de Dashiell Hammett

În traducerea lui Vali Florescu, acest titlu inaugrează seria Noir Masters

New Yorkul din perioada prohibiţiei, cu viaţa sa de noapte agitată e locul potrivit penrtu o vacanţă în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cu acest gând, Nick Charles, un detectiv retras din activitate, se întoarce în metropolă împreună cu frumoasa lui soţie, Nora. Dar planurile lor de a petrece în tihnă sunt date peste cap atunci când sunt atraşi fără voie în anchetarea unei crime. Victima e fosta secretară a unui vechi prieten, iar acesta e principalul suspect. Nick Charles nu are de ales: poliţia, rudele şi avocatul celui căutat conteză pe el pentru a-i da de urmă fantomaticului Clyde Wynant.

Dashiel Hammett | Omul umbră | Traducere din limba engleză de Vali Florescu | hardcover | ISBN 978-973-124-898-1

Covârşitoarea influenţă a lui Dashiell Hammett asupra genului noir a determinat revista Time să-i includă scrierile pe lista celor mai bune romane de limbă engleză publicate între 1923 şi 2005. Două dintre cele mai importante premii crime-fiction – Glass Key şi Falcon Award – au preluat titlurile unora dintre romanele sale.

Colecţiile Noir Masters şi Crime Masters de la Editura Paladin (imprint al Grupului Editorial Art) sunt coordonate de Horia-Nicola Ursu.


Acest volum va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1395 ori.