Nou în colecţia Fiction Connection: „Pe viaţă“ de Liza Marklund

Un nou thriller din seria Annika Bengtzon

Cel mai recent roman al seriei Annika Bengtzon spune o poveste complexă şi fascinantă despre manipulare şi erori judiciare.

Soţul, mort. Băieţelul, dispărut. Iar ea, principalul suspect.

Nina Hoffman este poliţista aflată cel mai aproape de clădirea elegantă din Stockholm unde se aud focuri de armă. Intervine prompt pentru a-l găsi pe poliţistul David Lindhom împuşcat în patul său. Julia, soţia lui David, e în stare de şoc. Tot ce poate spune este că o femeie i-a răpit băiatul. Când toate dovezile arată spre Julia ca fiind principala suspectă, intră în scenă reportera Annika Bengzton. Cu cât ancheta avansează, cu atât mai evidentă pare nevinovăţia Juliei, însă nimeni nu o crede pe Annika şi se fac presiuni pentru ca moartea lui David să fie răzbunată. Însă curajoasa reporteră nu se dă bătută, angajându-se într-o misiune tenace de aflare a vinovatului.

„În loc de răspuns, în urechi i-a bubuit liniştea; şi-a dat seama că i se îngustase câmpul vizual. Draperiile se mişcau. Pe noptiera Juliei era un pahar cu apă, pe jumătate plin. Cuvertura era pe jos, grămadă. Deasupra ei era aruncat un revolver, identic cu al ei, un Sig Sauer 225.”

„Avem în faţă un thriller ambiţios, impregnat de realism şi suspans, cu o eroină imperfectă, dar cu atât mai fermecătoare.” – Publisher’s Weekly

„Liza Marklund a fost supranumită regina romanului poliţist suedez. Dacă citiţi Pe viaţă, al şaptelea roman al seriei Annika Bengzton, veţi înţelege de ce.” – www.killernashville.com

„Chiar şi în cele mai cumplite situaţii, Annika Bengzton găseşte forţa de a merge mai departe.” – crimepieces.com

Născută pe 9 septembrie 1962 în Suedia, Liza Marklund este jurnalistă şi autoare de romane poliţiste. Este, de asemenea, coproprietară a Piratförlaget, a treia editură ca importanţă din Suedia, şi editorialistă la tabloidul suedez Expressen.

A publicat opt romane în seria Annika Bengtzon, serie care i-a adus faima internaţional.

De aceeaşi autoare, la Editura Trei au mai apărut: Fundaţia Paradis, Studio 69 şi Testamentul lui Nobel.

„Precizia cu care se descrie un caz mediatic şi progresul unei investigaţii dă romanelor Lizei Marklund o asemenea intensitate, încât avem impresia că privim mereu peste umărul Annikăi.” — Karin Slaughter

Traducerea romanului este asigurată de Dina Litzica.


Pe viaţă de Liza Marklund va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1150 ori.