„Murder as a Fine Art“, viitorul roman al lui David Morrell

David Morrell, părintele lui John Rambo, cum mai este supranumit, autor a 28 de thrillere apreciate în lumea întreagă (au fost traduse în peste 26 de limbi), numit în anul 2009 Grand Master de către International Thriller Writers, anunţă apariţia în luna mai a unui nou roman.

Murder as a Fine Art, care va apărea la editura Mullholland Books în 6 mai, este o poveste palpitantă a cărei acţiune se desfăşoară în Londra anului 1854, dată la care crimele în masă au făcut pentru prima oară furori în presă. Protagonistul cărţii este chiar Thomas De Quincey, celebrul opioman, cel care l-a inspirat pe Edgar Allan Poe, care, la rândul lui, l-a inspirat pe Sir Arthur Conan Doyle în plăsmuirea lui Sherlock Holmes.

Douglas Preston afirmă despre această viitoare apariţie:

O capodoperă — şi nu folosesc cu lejeritate acest cuvânt – un thriller istoric fantastic, scris cu măiestrie, cu o intrigă complexă şi populat cu personaje de neuitat.  Readuce la viaţă cu abilitate Londra străzilor iluminate cu gaz, a ceţurilor, a ccabrioletelor şi Scotland Yard-ului. Dacă v-a plăcut The Alienist, această carte o veţi iubi pur şi simplu. Eu am fost vrăjit de la prima până la ultima pagină.

În aşteptarea lansării, vă semnalăm un fragment audio în care autorul vorbeşte despre cum a ajuns să scrie Murder as a Fine Art.

Acest articol a fost citi până acum de 1066 ori.