La Gaudeamus, Editura Trei o are invitată pe autoarea finlandeză Salla Simukka

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia

Copyright foto © Karoliina Ek
Copyright foto © Karoliina Ek

Salla Simukka (n. 1981) este autoarea succesului internaţional Albă-ca-Zăpada. De asemenea, este traducătoare şi o autoare experimentată de literatură pentru adolescenţi. Simukka semnează în mod regulat recenzii la cărţi în cotidiene şi săptămânale şi este editor asosciat la o publicaţie literară pentru tineri, Lukufiilis. În ianuarie 2013, pentru romanele sale Jäljellä şi Toisaalla, Salla Simukka a fost recompensată cu Topelius Prize, cel mai prestigios premiu finlandez acordat autorilor de literatură pentru copii şi adolescenţi.

„Romanele acestei foarte talentate scriitoare finlandeze, Salla Simukka, au fost o revelaţie pentru mine. Lumikki Andersson, eroina curajoasă a trilogiei, ne poartă într-o călătorie plină de evenimente neaşteptate, care ne încântă şi ne înfioară deopotrivă.“ – Emily Thomas, editor, Hot Key Books


Lansare de carte

Editura Trei și Ambasada Finlandei în România vă invită la evenimentul de lansare a cărții:

Roșu ca sângele de Salla Simukka

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 13.00

Pavilionul Central Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus 2013, la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3)

Alături de autor se vor afla: ES Dna. Ulla Väistö, Ambasadorul Finlandei în România, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei


Roşu ca sângele

Traducere de Sigrid Crâsnean

Nu toate poveştile se sfârşesc cu „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…“

Primul volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada

E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpadă. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele.

Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi merge la un liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua când Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului.

Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte înghiţită în hăţişul unei afaceri intenaţionale cu droguri.

Elisa, o fată din grupul celor trei, începe să suspecteze că tatăl său, poliţist la departamentul de narcotice, are legătură cu întreaga poveste.

Prinsă într-un vârtej ameţitor de evenimente neprevăzute şi încercând să fugă de mafioţi ruşi şi estonieni, Lumikki se confruntă cu situaţii-limită, care îi pun viaţa în pericol.

Acum şi adolescenţii au o Lisbeth Salander a lor!

Lumikki Andersson, eroina trilogiei Albă-ca-Zăpada, a învăţat să se apere singură şi să nu aibă încredere în nimeni. E un lup singuratic şi o supravieţuitoare. A fost agresată brutal la şcoală, iar acum s-a mutat în Tampere, unde locuieşte singură. Lumikki e inteligentă, sarcastică, are o anume duritate şi îi place singurătatea. De asemenea, îi place să se lupte corp la corp, să înoate în apă îngheţată, să alerge şi să meargă la galerii de artă. A hotărât că nu mai vrea să-i fie niciodată frică de nimic.

Roşu ca sângele dă startul unei aventuri provocatoare, alături de Lumikki, o eroină care calcă pe urmele Larei Croft.“ Keskisuomalainen

„Romanul Sallei Simukka te prinde în strânsoare ca iarna siberiană.“ www.goodreads.com

Acest articol a fost citi până acum de 1203 ori.