La Gaudeamus, Editura Trei îi are invitaţi pe autorii suedezi Anders Roslund şi Borge Hellström

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia

Copyright foto © Peter Knutson
Copyright foto © Peter Knutson

Roslund & Hellström este formula sub care semnează împreună cei doi scriitori suedezi de romane poliţiste: jurnalistul Anders Roslund, născut în 1961, şi Börge Hellström, născut în 1957, un cunoscut analist al sistemului corecţionar din Suedia. În ultimii zece ani, Roslund a lucrat ca reporter de ştiri, jurnalist cultural şi editor pentru Rapport News. Organizația KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället) a cărei fondator este Hellström luptă pentru prevenirea infracţionalităţii.


Lansare de carte

Editura Trei și Ambasada Suediei în România vă invită la evenimentul de lansare a cărții:

Trei secunde de Roslund și Hellström

Joi, 21 noiembrie 2013, ora 18.00

Pavilionul Central Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus 2013, la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3)

Alături de autori se vor afla: ES Dl. Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei


Trei secunde

Traducere de Gabriela Eftimie

NEW YORK TIMES Bestseller

Cel mai bun roman polițist suedez al anului

Întunecat, plin de suspans și mai captivant decât orice thriller de la cinema, Trei secunde este cel mai recent roman al autorilor Anders Roslund și Börge Hellström – noii maeștri ai genului polițist suedez.

Piet Hoffman, un agent ultrasecret al poliției suedeze, se confruntă cu cea mai periculoasă misiune din viața sa: trebuie să se infiltreze ca prizonier într-o închisoare de maximă securitate.

Având numele de cod “Paula“, Piet a avansat în grad în mafia poloneză și e ales să coordoneze planul acesteia de a prelua controlul distribuției de droguri în închisorile din Suedia.

Însă atunci când o tranzacție de droguri în care e implicat Hoffman se termină cu moartea altui polițist sub acoperire, ancheta crimei îi revine inspectorului Ewert Grens, un om hotărât să găsească ucigașul.

Determinarea sa nu numai că amenință să dezvăluie adevărata identitate a lui Hoffman, ci și delicte mult mai grave din sistemul de justiție suedez.

Și există oameni cu influență care ar face orice ca să-l împiedice pe Grens să descopere adevărul.

„Trei secunde evocă o lume abjectă a trădării și a violenței, în care nu poți avea încredere în nimeni și unde și cel mai valoros agent poate fi pus pe «linie moartă».

Firul narativ complex, stilul vizual și o intrigă ingenioasă fac din Trei secunde un succesor de seamă al romanelor lui Stieg Larsson și Henning Mankell.” – Bookmarks Magazine

„Roslund și Hellström au creat un thriller fascinant care descrie aproape literal o invazie a Suediei de către mafioți din Europa de Est, aliați cu foști agenți din poliția secretă. Frica lui Piet de a nu fi descoperit sau trădat și sentimentul copleșitor de vinovăție față de soția sa cresc tensiunea cu fiecare pagină.” – Booklist

*

De aceiași autori la Editura Trei la Editura Trei a apărut:

Răzbunarea lui Finnigan

Traducere de Gabriella Eftimie

Roslund & Hellström au fost premiaţi cu: International Dagger Award | SweedishAcademy of Crime Writers’ Award | Great Readers’ Prize

Culoarul Morţii pare să ducă într-un singur loc. Şi totuşi…

La bordul unui vas de croazieră pe Marea Baltică are loc un incident: solistul formaţiei care susţine un concert într-una din seri are un acces de furie când vede cum un individ din public îi face avansuri exagerate unei femei. Se năpusteşte asupra lui şi îl loveşte cu multă cruzime. După ce este adus la poliţie, Ewert Grens, inspector la Criminalistică şi echipa lui descoperă că povestea atacatorului din faţa lor este una cel puţin ciudată: căutându-l în baza de date, poliţiştii află că John Frey ar fi trebuit să fie mort. Cu mai mulţi ani în urmă, a fost condamnat la moarte pentru crimă deosebit de gravă. Cum a reuşit el să evadeze?

Acest articol a fost citi până acum de 1111 ori.