La editura Polirom a apărut romanul „O fereastră întunecată“ de Florin Irimia

O fereastră întunecată este al doilea roman al autorului ieşean Florin Irimia, după Defekt, apărut la sfârşitul anului 2011 la Editura Brumar din Timişoara.

O fereastră întunecată poate fi considerat un avertisment, un strigăt de disperare, o viziune sumbră asupra trecutului, prezentului şi viitorului.

Mircea Bătrânu, un scriitor ratat, ce trăieşte într-un Bucureşti apocaliptic, distrus de un Mare Cutremur şi populat de fiinţe monstruoase, este protagonistul acestui roman straniu, sumbru, al cărui fantastic are în special rolul de a potenţa evenimentele istorice descrise. Întîlnirea lui Mircea cu Edi Florian, un detectiv particular evreu din Interbelic, care, printr-un neobişnuit concurs de împrejurări, este numit Preşedinte al Consiliului de Miniştri, prilejuieşte intrarea în istoria cărţii, dar şi în istoria mare. Un roman început de un bărbat, victimă a pogromului din ianuarie 1941 din Bucureşti, continuat, după moartea lui, de Olguţa, soţia sa, martoră a pogromului de la Iaşi din vara aceluiaşi an, şi terminat de un narator fără nume care peste ani va trebui să dea socoteală pentru scrierea lui în faţa unui alt Tribunal al Poporului.

Romanul va fi lansat în cadrul Târgului de carte Gaudeamus de la Bucureşti, sâmbătă 24 noiembrie 2012, în prezenţa autorului. Despre carte va vorbi Cătălin Sturza, iar întâlnirea va fi moderată de Lucian Dan Teodorovici. Evenimentul începe la ora 17.30.

Florin Irimia este colaborator al Revistei de suspans. Povestirea care a stat la baza acestui roman va putea fi citită în antologia Zombii. Cartea morţilor vii, editată de Mircea Pricăjan şi aflată în curs de apariţie la Editura Millennium Books.

Acest articol a fost citi până acum de 1195 ori.