„Îmblânzitorul apelor“ de A.R. Deleanu, oferit gratis în variantă ebook

Autorul a decis să nu-şi mai reediteze romanul de debut

Tânărul scriitor A.R. Deleanu (pseudonimul literar al lui Flavius Ardelean) a debutat în 2012, la editura Casa de Pariuri Literare, chiar cu acest scurt roman fantast şi insolit, Îmblânzitorul apelor. Apărută cu sprijinul AFCN, cartea s-a bucurat de un real succes la public, tirajul epuizându-se în doar câteva luni de la lansare. De la începutul lui 2013, Îmblânzitorul apelor lipseşte din depozitul editurii şi din majoritatea librăriilor. Tocmai de aceea, editura şi autorul au anunţat că ediţia secundă, cu o nouă copertă şi un text uşor revizuit, nu va întârzia mult să apară. Iată însă că acum vine o veste îmbucurătoare pentru toţi cei care nu au reuşit să achiziţioneze un exemplar din ediţia princeps: deşi o altă ediţie pe hârtie nu va mai fi disponibilă, autorul şi editura au convenit să ofere romanul, în versiune ebook, spre descărcare gratuită, pe termen nelimitat.

Doritorii pot face acest lucru cu un clic aici. Sunt disponibile două formate: epub şi pdf.

Pe pagina sa de facebook, autorul explică decizia astfel:

Încă înainte de a publica prima carte eram de părere că, dacă voi publica, nu voi reedita. În poveştile mele am prins, ca într-un bob de chihlimbar, totul meu şi al celor din jurul meu la acel moment. Mi-e greu să perpetuez o clipă şi o stare care, pentru mine, oricât mi-aş dori să nu fie aşa, nu mai există. Păstrez Îmblânzitorul că pe acea insulă a mea, ca amintire a ceea ce am câştigat şi pierdut odată cu scrierea şi eliberarea poveştii, ca legământ etern între autor şi cea căreia îi este dedicată. Dar acel autor nu mai există. Să citesc din şi să semnez pe poveştile trecutului înseamnă să mă întorc într-o lume pierdută. Aşa că Îmblânzitorul nu se va reedita. Am anunţat editură. Nu văd de ce aş mai reedita orice scriu, dar voi continua să scriu până mor. Bucuraţi-vă de Îmblânzitor, dacă vă place, dăruiţi-l, xeroxati-l, daţi-l mai departe, faceţi ce simţiţi voi cu el. Lectură plăcută!

În prefaţa volumul, Mihail Vakulvski recomanda cartea cu următoarele cuvinte:

Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neştiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Vă spun doar că A.R. Deleanu vine din zona muzicală şi că Îmblânzitorul apelor este debutul lui literar, un debut care sunt sigur că nu va trece neobservat – nu are cum! Îmblânzitorul apelor este o poveste existenţială în care încap şi iubirea, şi familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respiraţia, iar literatura este viaţa. Un debut remarcabil, un text plin de substanţă, un scriitor energic, vivace şi surprinzător de interesant.

A.R. Deleanu a debutat în 2006 cu poezie şi proză în revista orădeană Familia. A publicat poezie, proză şi articole de presă în Familia, Bună Ziua Braşov, Dilema Veche, Egophobia, tiuk!, Suspans, Revista de Suspans, Revista de Povestiri etc. În 2012 a debutat în volum cu romanul Îmblânzitorul apelor la editura Casa de Pariuri Literare (Premiul pentru Debut al revistei Tiuk, 2013). Este prezent în antologiile Zombii. Cartea morţilor vii (Millennium Books, 2013) şi 10+. Antologie de proză Tiuk (în curs de apariţie la Tracus Arte, 2013). A tradus romanul Moloh de Michael K. Iwoleit pentru editura Millennium Books. Cel mai recent volumul al său este Acluofobia. Zece povestiri macabre apărut anul acesta la editura Herg Benet, în colecţia Cărţile Arven. În prezent locuieşte în Bucureşti şi lucrează în domeniul editorial. Puteţi vizita site-ul autorul la adresa http://deleanu.weebly.com.

A. R. Deleanu este un artist al stărilor depresive, un poet al elegiilor apocaliptice.

— Marius Miheţ, România literară

Acest articol a fost citi până acum de 1688 ori.