Goodreads Choice Awards 2012

Celebra reţea de socializare dedicată exclusiv cititorilor Goodreads anunţă deschiderea votului în cadrul Premiilor pe care le decernează de patru ani.

Organizată în parteneriat cu Google Play, cea mai mare librărie de ebook-uri din lume, această competiţie porneşte exclusiv de la voturile utilizatorilor reţelei Goodreads, reţea care în ultima vreme se bucură de o popularitate tot mai mare. Ca idee, în nici 24 de ore de la deschiderea votului şi-au exprimat opţiunile peste 135,000 de utilizatori.

Cititorii au de ales din mai multe titluri grupate în 20 de categorii, printre care şi Beletristică, Mystery&Thriller, Ficţiune istorică, Fantasy, Science-fiction, Horror, Poezie ş.a.

Procesul de votare are trei etape. În perioada 30 oct-10 nov. se desfăşoară aşa-numita „Opening Round“, prima selecţia. Din 12 nov până în 17 se aleg semifinaliştii, iar între 19 şi  27 nov. se dau voturile în runda finală, pentru desemnarea câştigătorilor.

Puteţi vota aici. Votarea este condiţionată de prezenţa unui cont personal pe goodreads.com.

Printre câştigătorii ediţiei trecute se numără: Divergent de Veronica Roth la categoria „Cartea favorită a anului“, 1Q84 de Haruki Murakami la „Beletristică“, Smokin’ Seventeen de Janet Evanovich la „Mystery&Thriller“, Graveminder de Melissa Marr la „Horror“, 11/22/63 de Stephen King la „Science-fiction“, A Dance with Dragons de George R.R. Martin la „Fantasy“ ş.a. Citiţi lista completă aici.

Acest articol a fost citi până acum de 1087 ori.