„Fereastra spartă“, de Jeffery Deaver, la Editura RAO

De curând, în ofertanta colecţie Bestsellere internaţionale de la Editura RAO, a apărut al 8-lea volum din seria Lincoln Rhyme, Fereastra spartă, de Jeffery Deaver, în traducerea lui Liviu Radu.

Cum te poţi apăra de cel care cunoaşte totul? Lincoln Rhyme este acaparat de un caz transatlantic, când primeşte un telefon neplăcut: vărul său Arthur a fost arestat pentru o crimă cu premeditare. Toate probele spun că el este vinovatul. Iar atât de multe probe nu pot fi false. Sau ar putea? Pe măsură ce Lincoln şi Amelia Sachs investighează, ei descoperă o pânză de păianjen a crimei ţesute de cel mai insidios ucigaş pe care l-au întâlnit vreodată. Un om obsedat de colectarea lucrurilor – de la resturile de pe străzi la detaliile intime despre ceilalţi şi la trofeul suprem: vieţile victimelor sale. Este vorba despre un om care torturează şi ucide, un om deprins cu lame şi pistoale, dar pentru care informaţia este cea mai periculoasă armă.

Fereastra spartă nu e numai un roman care îl ţine în permanenţă încordat pe cititor, dar şi o meditaţie amară despre condiţia umană în lumea de azi, când “Big Brother” îşi face tot mai des simţită prezenţa, devenind tot mai puternic. Una dintre cele mai profunde cărţi ale lui Jeffery Deaver.“ –George ARION, Jurnalul naţional

Jeffery Deaver s-a născut în 1950, într-o suburbie a oraşului Chicago. A scris prima carte la numai 11 ani. După o carieră strălucită în jurnalism (a fost corespondent la New York Times şi Wall Street Journal), apoi în avocatură, începând din 1990 s-a dedicat în întregime scrisului. A publicat până în prezent 21 de romane care s-au bucurat de un enorm succes, fiind traduse în 35 de limbi şi figurând pe cele mai importante liste de bestselleruri din întreaga lume. A fost nominalizat de şase ori la Edgar Award, decernat de Mystery Writers of America, şi a obţinut un premiu Anthony, Gumshoe Award, trei Ellery Queen Reader’s Awards for Best Short Story of the Year si W.H. Smith Thumping Good Read Award. De asemenea, i s-au mai decernat The Crime Writers’ Association of Great Britain’s Ian Fleming Steel Dagger Award si The Short Story Dagger.

Acest articol a fost citi până acum de 1264 ori.


One thought on “„Fereastra spartă“, de Jeffery Deaver, la Editura RAO

  1. sims

    nu am citit pana acum nimic de acest autor as fi interesata sa-i citesc o carte ca sa vad daca e pe placul meu

Comments are closed.