„Fata dispărută“, de Gillian Flynn, la Editura Trei

Editura Trei anunţă viitoarea apariţie, în colecţia Fiction Connection, a traducerii multi-premiatului thriller Fata dispărută (Gone Girl) de Gillian Flynn, autoare cunoscută publicului român în special datorită romanelor Obiecte ascuţite (Tritonic, 2007) şi Locuri întunecate (Crime Scene, 2010).

„Cine eşti?”

„Cum am ajuns aici?”

Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş?

Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

„Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.” — The Guardian

„Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.” — Sunday Times

„La început, am fi tentaţi să credem că este un thriller psihologic convenţional. Dar în romanul lui Gillian Flynn, nimic nu este ceea ce pare a fi. Flynn creează o intrigă spectaculoasă, observând cu subtilitate efectele crizei asupra vieţii de cuplu.” — The Times

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. A obţinut licenţa în literatură engleză şi jurnalism la University of Kansas, după care şi-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago.

Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. Romanul său de debut, Obiecte ascuţite, publicat în 2006, a câştigat de două ori Dagger Award – prima carte care a obţinut vreodată două premii Dagger în acelaşi an. Al doilea roman al lui Gillian Flynn, Locuri întunecate, publicat în 2009, a fost un New York Times bestseller. Cărţile sale au fost publicate în douazeci şi opt de ţări.

Autoarea locuieşte la Chicago, împreună cu fiul şi soţul ei.

Traducerea ediţiei în limba română a fost asigurată de Bogdan Perdivară. Cartea va fi disponibilă în librăriile din toată ţara începând cu luna mai.

Acest articol a fost citi până acum de 1800 ori.


5 thoughts on “„Fata dispărută“, de Gillian Flynn, la Editura Trei

 1. andrei

  Mie Obiecte ascutite mi s-a parut asa de slaba, ca mi-a parut rau de timpul pierdut. Thrille tipic american, de duzina. Subiectul nu era deloc rau, dar nu imi placea abordarea, iar personajele chiar nu reuseau sa imi produca vreun sentiment.

 2. Eugen

  nu am citit Obiecte Ascutite insa Locuri Intunecate a fost foarte buna. Stie cineva cand exact va fi lansata ‘Fata Disparuta’ ?

  1. RS Post author

   Cu siguranţă va fi la standul editurii de la târgul de carte Bookfest, la sfârşitul acestei luni.

Comments are closed.