Editura RAO aduce în România „Planul D“ de Simon Urban

"Imaginează-ţi o lume în care zidul Berlinului n-a căzut niciodată..."

Berlinul de est, 2011: reîntregirea Germaniei nu s-a petrecut, Egon Krenz e de 22 de ani la putere, iar RDG e aproape de faliment. Capitala: un oraş murdar, împuţit de milioanele de motoare pe ulei ale urmaşului Trabantului – Phobos. Ultima şansă a socialismului: negocieri economice cu RFG şi cancelarul federal al acesteia, Oskar Lafontaine.

Însă chiar înainte de acest eveniment, un fost consilier al lui Krenz este găsit mort şi totul indică faptul că ucigaşii ar fi din rândul Stasi. Iar când începe şi revista Spiegel să relateze despre caz, e limpede: dacă nu este dovedită nevinovăţia Stasi, RDG e terminată definitiv. Într-un Berlin de est cenuşiu şi degradat, Martin Wegener de la Volkspolizei şi colegul său vest-german Richard Brendel pornesc o cursă contra cornometru pentru depistarea ucigaşilor şi descoperă de ce dezvoltarea RDG a trebuit să aibă un asemenea rezultat catastrofal.

Ficţiune | Thriller | Biblioteca RAO | 448 pp. | ISBN: 978-606-609-537-2

SIMON URBAN s-a născut în 1975 la Hagen, a studiat germanistică la München. A primit numeroase premii prestigioase de literatură, inclusiv Clio Award, unul dintre cele mai cunoscute premii pentru creativitate din lume. Simon Urban locuieşte la Hamburg şi lucrează pentru cea mai mare agenţie de creativitate din Germania, Jung von Matt.


Acest volum va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1236 ori.