Editura Adenium a lansat o colecţie de literatură poliţistă

Primul titlu este debutul editorial al lui Iulian Sîrbu, "Un detectiv cu uşoare dureri de cap"

În peisajul editorial românesc au apărut, în ultimii doi-trei ani, mai multe edituri. Generaliste sau profilate pe o nişă anume, acestea vin să umple un gol lăsat de reducerea turaţiei motoarelor marilor case de editură, din cauza crizei economice. Între acestea, cea mai tânără este Editura Adenium, de la Iaşi, condusă de cunoscutul şi apreciatul scriitor Liviu Antonesei.

Pentru pasionaţii de mistere, îmbucurător este faptul că juna editură a lansat de curând un prim roman într-o nouă colecţie, Action. Debutul colecţie se combină, în chip fericit, cu debutul autorului publicat. Iulian Sîrbu (autor, printre altele, a trei schiţe umoristice apărute în Revista de suspans nr. 2/ noiembrie 2012) oferă astfel cititorilor un roman poliţist scris în cheie amuzantă intitulat Un detectiv cu uşoare dureri de cap.

Un detectiv cu ușoare dureri de cap surprinde trei episoade din viaţa lui Papa Goldon, un personaj care, având în vedere succesiunea pe bandă rulantă a experienţelor prin care trece, ar putea umple rafturile unei biblioteci. „Bătăile de cap” cu care se confruntă detectivul sunt tratate într-un mod relaxat, chiar dacă, de multe ori, situaţia sa este pe muchie de cuţit. O lectură recomandată atunci când ne dorim câteva momente de relaxare şi bună dispoziție.

Cartea poate fi achiziţionate de pe site-ul editurii în format ebook şi, nu peste mult timp, sub formă tipărită.

Acest articol a fost citi până acum de 1018 ori.