Ecranizarea romanului „Horns“ de Joe Hill

Celebrul regizor Alexandre Aja (cunoscut mai cu seamă pentru reuşitul remake al filmului The Hills Have Eyes) lucrează în prezent la adaptarea cinematografică a romanului Horns de Joe Hill. Având premiera programată pentru anul 2013, pelicula va beneficia de prestaţia actoricească a lui Daniel Radcliffe (cel supranumit Harry Potter). Scenariul este semnat de Keith Bunin. Proiectul este momentan în faza de preproducţie.

Horns (apărut în 2010) este povestea lui Ignatius Perrish care, după o noapte de beţie şi fapte reprobabile, se trezeşte dimineaţa mahmur şi descoperă că i-au crescut coarne de ţap. Cândva, Ig a dus o viaţă de belşug: născut într-o familie bogată, fiul unul renumit muzician american şi fratele mai mic al unei vedete TV în plină ascensiune, el avea siguranţă şi avuţie şi un loc asigurat în societate. Avea tot ce îi trebuia şi încă ceva pe deasupra – avea iubirea lui Merrin Williams, o iubire fundamentată pe năzuinţe comune şi pe o improbabilă magie de mijloc de vară. Până când frumoasa Merrin cea plină de viaţă i-a fost răpită: violată şi ucisă în împrejurări inexplicabile – iar Ig a fost singurul suspect. Deşi necondamnat pentru acea crimă, în ochii publicului Ig a fost şi va rămâne  mereu vinovat. Acum, pe lândă noua sa înfăţişare grotescă, Ig este posedat de o nouă putere teribilă – cu o simplă atingere poate vedea cele mai întunecate dorinţe ale oamenilor. Şi are de gând să se folosească de amândouă pentru a-l găsi pe ucigaşul lui Merrim şi a-i distruge viaţa. Bunătatea şi rugăciunile nu l-au ajutat la nimic. Acum e timpul unei mici răzbunări; e timpul ca diavolul să iasă la rampă.

Horns este al doilea roman publicat de Joe Hill, după Cutia cu fantome, care i-a adus în 2008 un premiu Locus pentru roman de debut.

Joe Hill a mai publicat o culegere de povestiri intitulată 20th Century Ghosts, iar în 2013 se pregăteşte să lanseze pe piaţă cel de-al treilea roman, Nos4a2.

Joe Hill este fiul mijlociu al lui Stephen King.

Daniel Radcliffe în rolul lui Ig Perrish

Acest articol a fost citi până acum de 1980 ori.