Dublă lansare de carte: Anamaria Ionescu şi Monica Ramirez

Cele două romane sunt primului volum al seriei Sergiu Manta -- NUME DE COD: ARKON şi al V-lea volum al seriei Alina Marinescu, ABIS

În data de 3 octombrie, începând cu ora ora 17.30, în foaierul salii de concerte Radio Romania (Str. General Berthelor nr. 60-64, Bucureşti) va avea loc lansare primului volum al seriei Sergiu Manta — NUME DE COD: ARKON, volum semnat de Anamaria Ionescu, în Colecția Mystery & Thriller a editurii Tritonic. Totodată, Monica Ramirez va prezenta, în prmeieră, al V-lea volum al seriei Alina Marinescu, cu titlul ABIS. Vor participa Răzvan Dolea și Bogdan Hrib.

Anamaria IONESCU (n. 3 septembrie 1976 Bucuresti) este licenţiată în drept şi redactor al postului Radio România Antena Satelor, al Societăţii Române de Radiodifuziune.  A debutat cu nuvela „Călătorie în familie“ în rubrica „Luxul lecturii“, realizată de publicistul Dan Mucenic în cotidianul „Atac“(2008). A mai publicat în revista literara „Fereastra“. Are apariţii literare frecvente în revista „Vatra Veche“ din Tg. Mureş și publicația on-line‟ Revista de supans″. În 2009 s-a numărat printre laureații concursului de literatură Agatha Grigorescu Bacovia – Mizil, cu nuvela „Confesiune“. În acelaşi an debutează editorial cu volumul de proză scurtă „Camera obscură“.  În 2013 a apărut cel de-al doilea volum de proză scurtă, „Pe cine nu laşi să moară…“, la editura Tritonic, şi o povestire în volumul colectiv „Poveşti pe două roţi“.

Romanul de față este primul din seria mystery & thriller ‟Sergiu Manta″.

„Nu poți să-ți croiesti un drum dacă nu știi de unde vii.  Dar atunci când ești în război cu trecutul tău, mai mult ca sigur pierzi. Iar învinșii nu au prea multe variante.

Sergiu Manta s-a luptat cu soarta și a reușit să iasă din ratarea care i-a marcat debutul vieții. Specialist IT, soț și tată – pare un om împlinit. Dar când fantomele trecutului își arată chipul hidos, Manta decide să le vâneze, lăsând totul în urmă. Din acest moment nu mai există cale de întoarcere.

Ucide sau lasa-te ucis, par a fi opțiunile lui Sergiu. Ce va alege și mai ales, cum va reuși să se împace cu această alegere? Care dintre ele este răul cel mai mic? “

„Micuța locuință a lui Sergiu Manta era surprinzător de plăcută și primitoare. Avea o singură cameră, o chicinetă și o baie. Era aranjată minimalist, sobru și cu gust. Un scheunat de nedumerire întrerupse analiza estetică a lui Herra. Arkon stătea în fața lăzii frigorifice, așteptând ca invitatul să vină să ia berile, așa cum fusese instruit.“

„Abis“ – Monica Ramirez

„Îndoiala mă chinuie neîncetat în ultimul timp. Mintea mi-e amorțită. Acolo unde cândva existau răspunsuri, acum nu mai există decât spații goale. O atingere, un miros, o imagine, un stimul care în mod normal mi-ar fi provocat o emoție, ori măcar o amintire, acum nu-mi mai aduce decât… nimic. Sunt înconjurată de o nebuloasă tăcută. Nu simt nicio emoție, nu am nici măcar o urmă vagă de sentiment. Ceva a murit… ceva în adâncul sufletului meu s-a stins precum o lumânare în ploaie. Am citit o parabolă odată… parcă era japoneză? Nu-mi mai aduc aminte, dar îmi amintesc cuvintele de parcă cineva mi le-a fi încrustat în creier. Un om s-a trezit dintr-un vis în care era fluture, întrebându-se dacă nu cumva era de fapt un fluture care visa că e om. Cam așa mă simt și eu în ultimul timp. Nici om, dar nici fluture. Sunt ceva între, poate umbra unei fantome.”

Acest articol a fost citi până acum de 1330 ori.