De la “Detectiv fără voie” la “Detectiv de onoare”

Scriitorul George Arion a fost numit Ambasador onorific al Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România, în semn de recunoştinţă şi preţuire în spiritul “SEMPER VERITAS”

În ziua de 6 decembrie a.c., detectivii particulari din România şi-au dat întâlnire la hotelul Marriott din Bucureşti. N-au dorit să pună mâna pe cineva certat cu legea, ci au încercat să afle care ar fi profilul ideal al unui detectiv particular în secolul XXI. Pe parcursul mai multor ore s-au susţinut comunicări deosebit de bine documentate despre provocările la care trebuie să răspundă un anchetator privat într-un climat infracţional din ce în ce mai complex.

Seara a avut loc Gala “Sf. Nicolae”, în cadrul căreia Asociaţia Naţională a Detectivilor din România (Preşedinte Executiv Maria Bumbaru) şi-a desemnat laureaţii din acest an. S-au acordat Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate, Diploma “Binele Discret” pentru acte de caritate. Cei mai buni 10 detectivi din ANDR au fost şi ei recompensaţi cu diplome.

Printre laureaţi – scriitorul George Arion. Lui i s-a acordat distincţia de DETECTIV DE ONOARE, Ambasador onorific al Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România, în semn de recunoştinţă şi preţuire în spiritul “SEMPER VERITAS”.

Acest articol a fost citi până acum de 1413 ori.