Cover reveal: „Mr. Mercedes“ de Stephen King

Mr. Mercedes prezintă lupta dintre bine şi rău în viziunea maestrului literaturii de suspans

Viitorul roman al lui Stephen King, un mystery pur-sânge anunţat pentru 3 iunie 2014, intitulat Mr. Mercedes, are de acum o copertă.

Prezentare:

În orele reci dinaintea zorilor, într-un oraş din Midwest, sute de şomeri disperaţi stau la coadă pentru un loc de muncă la târgul de job-uri. Din senin, un şofer intră din plin în oameni cu un Mercedes furat. Îi calcă sub roţi, dă înapoi şi accelerează din nou. Opt persoane sunt ucise; cincisprezece sunt rănite. Ucigaşul fuge.

Într-o altă parte a oraşului, după mai multe luni, un poliţist pensionat pe nume Bill Hodges încă este bântuit de acel caz nerezolvat. Când primeşte o scrisoare dementă din partea cuiva care se prezintă drept „făptaşul“ care ameninţă cu un atac şi mai diabolic, Hodge iese din letargia pensiei, hotărât să preîntâmpine o altă tragedie.

Brady Hartfield locuieşte cu mama lui alcoolică în casa unde s-a născut. I-a plăcut să simtă moartea sub roţile Mercedes-ului şi vrea să simtă din nou acel fior. Numai Bill Hodges, împreună cu doi aliaţi improbabili, îl poate prinde pe criminal înainte să lovească din nou. Nu e timp de pierdut, căci următoarea misiune a lui Brady, dacă va reuşi, va ucide sau va schilodi sute de oameni.

Mr. Mercedes prezintă lupta dintre bine şi rău în viziunea maestrului literaturii de suspans.

Romanul are 496 de pagini şi apare, în Statele Unite, la editura Scribner.

Acest articol a fost citi până acum de 1228 ori.