Conferinţă Radu Ţuculescu la Facultatea de Litere Oradea

Autorul va lansa, totodată, și volumul de povestiri ”Scorpionul galben”

Scriitorul se va întâlni cu publicul miercuri, 6 noiembrie, ora 17. Subiectele pe marginea cărora Radu Ţuculescu va discuta cu bine-cunoscuta-i vervă şi elocinţă sunt: Ce înseamnă un scriitor de succes?; Romanul contemporan; Despre traduceri; Şansele dramaturgiei; Mizică şi literatură; Cum devii scriitor?

Întâlnirea va fi moderată de Ion Simuţ şi Marius Miheţ.

Cu acest prilej, autorul îşi va lansa cea mai recentă carte, volumul de povestiri Scorpionul roşu, apărut la Editura Charmides din Bistriţa.

Radu Ţuculescu (născut în 1949, la Târgu-Mureş, crescut la Reghin) este prozator, dramaturg, publicist şi traducător din limba germană. A absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima”, secţia vioară. Dintre romanele publicate: Degetele lui Marsias (1985), Umbra penei de gâscă (1991), Povestirile mameibătrine (2006), Stalin cu sapa-nainte (2009), Femeile insomniacului (2012). A publicat volume de proză scurtă şi doua volume de teatru. A fost distins cu Premiul Cartea Anului (1995, 2009), Premiul „Radu Enescu” (2002) şi alte premii pentru proză şi traduceri. Este tradus în Ungaria, Rusia, Austria, Cehia, Elveţia, Franţa, Italia. În prezent, este realizator la TVR Cluj.

Acest articol a fost citi până acum de 1166 ori.