CONCURS: De la Editura Trei, 3 exemplare “Tămăduitorul” de Antti Tuomainen

Cu sprijinul Editurii TreiRevista de suspans vă dă ocazia să câştigaţi unul din cele 3 exemplare ale romanului Tămăduitorul de Antti Tuomainen (trad. Laura Karsch) puse în joc.

Despre concurs:

Durata concursului: din 13 decembrie până în 5 ianuarie 2013.

Ce aveţi de făcut: Vă abonaţi la newsletter-ul Revistei de suspans folosind formularul de aici şi nominalizaţi într-un comentariu la această postare sau pe pagina noastră de Facebook un alt titlu apărut la Editura Trei în colecţia Fiction Connection.

Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi în seara zilei de 5 ianuarie 2013, folosind aplicaţia web Random.org.

Câştigătorii vor fi anunţaţi atât aici, pe blogul revistei, cât şi pe pagina noastră de Facebook, urmând ca ei să ne furnizeze adresa poştală la care doresc să primească premiul. De livrarea premiilor se ocupă partenerii noştri de la Editura Trei, imediat după sărbători, în 7 ianuarie 2013.

Despre carte:

O poveste despre supraviețuire, loialitate şi puterea voinţei

Cu două zile înainte de Crăciun, locuitorii din Helsinki se zbat să supravieţuiască schimbărilor climaterice catastrofale. Ploaia parcă nu se mai opreşte, tunelele metroului sunt inundate, maşini abandonate ard în flăcări pe străzi, iar autorităţile lansează avertizări de epidemii.

Într-o atmosferă apocaliptică, de sfârşit de lume, un bărbat îşi caută soţia dispărută. Tapani Lehtinen, unul dintre puţinii oameni dispuşi să mai trăiască în oraş, se angajează într-o căutare frenetică.

Pe măsură ce avansează în cercetările lui, Tapani descoperă din ce în ce mai multe secrete din trecutul Johannei. Secrete care sunt legate chiar de crima pe care aceasta o investiga.

Referinţe:

„În thrillerul distopic al lui Antti Tuomainen, povestea de dragoste, dezastrul climateric şi crima politică se împletesc într-o scriitură densă şi matură, din care răzbate atmosfera întunecată a ţinuturilor nordice.“ —Weekendavisen (Danemarca) 

„Încărcat de suspans şi stranietate, romanul lui Tuomainen îţi taie răsuflarea. Dominat de teamă şi fascinaţie totodată, nu te poţi opri din citit.“ —Turun Sanomat (Finlanda)

„Stilul limpede şi precis, precum şi dialogul alert ale lui Tuomainen îl plasează în cea mai bună tradiţie a romanului noir. Intensitatea atât a intrigii, cât şi a narațiunii amplifică realismul aspru al stilului său.“ (Motivaţia acordării distincţiei The Clue Award pentru Cel mai bun roman poliţist finlandez din 2011)

Fragment:

„Primise primul e-mail imediat după ce fusese ucisă familia aceea din Tapiola. Tămăduitorul, un simplu pseudonim, își asumase răspunderea pentru crimă. În acel e-mail îi explicase Johannei că el se răzbună în numele simplilor cetăţeni, susţinuse că este ultima voce a adevărului într-o lume sortită pieirii, că esteTămăduitorul unui Pământ măcinat de boli. Şi de aceea îl ucisese pe industriaşul acela împreună cu familia sa. Şi de aceea va continua să-i ucidă pe toţi cei care, după spusele lui, provocaseră schimbările climaterice tot mai accentuate.“ —Antti Tuomainen , Tămăduitorul

Despre autor:

Scriitorul finlandez Antti Tuomainen, născut în 1971, a fost un copywriter apreciat în industria publicității înainte de a-şi face debutul literar, în 2007, ca autor de romane poliţiste. Doi ani mai târziu, îi apărea cartea Păzitorul fratelui meucare a fost primită foarte bine de critică.

Al treilea roman al lui Tuomainen, Tămăduitorul, a fost răsplătit cu The Clue Award pentru Cel mai bun roman poliţist finlandez din 2011. Astfel s-a născut o voce nouă şi extrem de convingătoare a genului noir şi poliţist.

Presa finlandeză a caracterizat Tămăduitorul – povestea unui scriitor care îşi caută cu disperare soţia într-un Helsinki post-apocaliptic – drept un roman „pe care nu-l laşi din mână“. Adresând o provocare reţetei scandinave de a scrie romane polițiste, Tuomainen lucrează la cel de-al patrulea roman al său.

Acest articol a fost citi până acum de 4674 ori.


50 thoughts on “CONCURS: De la Editura Trei, 3 exemplare “Tămăduitorul” de Antti Tuomainen

  1. Sirbu Gabriel Lenard

    Bărbatul care nu era ucigaș de Michael Hjorth, Hans Rosefeldt.

  2. costy

    Alt titlu apărut la Editura Trei în colecţia Fiction Connection – “Moarte subită” de J.K. Rowling

  3. Martinescu Florentina

    „Suflete damnate“ de Yrsa Sigurdardottir- o carte excelenta ce te tine cu sufletul la gura de la prima pagina, o recomand cu caldura.

Comments are closed.