CONCURS: De la Editura Polirom, 3 exemplare “Hotel Universal” de Simona Sora

Cu sprijinul Editurii PoliromRevista de suspans vă dă ocazia să câştigaţi unul din cele 3 exemplare ale romanului Hotel Universal de Simona Sora puse în joc.

Despre concurs:

Durata concursului: din 18 până în 28 decembrie a.c.

Ce aveţi de făcut: Daţi like la pagina noastră de Facebook (dacă nu aţi făcut-o deja) şi ne spuneţi într-un comentariu la această postare sau pe wall ce anume vă atrage să citiţi romanul Hotel Universal de Simona Sora.

Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi în data de 28 decembrie, folosind aplicaţia web Random.org.

Câştigătorii vor fi anunţaţi atât aici, pe blogul revistei, cât şi pe pagina noastră de Facebook, urmând ca ei să ne furnizeze adresa poştală la care doresc să primească premiul. De livrarea premiilor se ocupă partenerii noştri de la Editura Polirom.

Despre carte:

Ficţiune autobiografică şi exerciţiu spiritual, Hotel Universal este romanul unei lumi dispărute, o lume amestecată, cosmopolită şi crudă, însă cu valorile esenţiale intacte.

Se spune că, la început, Hotelul Universal se afla exact în centrul Bucureştilor. Loc straniu, cu nenumărate cotloane şi pivniţe încurcate, hotelul de pe Gabroveni a avut mai multe vieţi: a ars de câteva ori, s-a refăcut şi a fost martorul unor dramolete consemnate în cronicile vremurilor. A supravieţuit, cu multe modificări, perioadei comuniste, iar după 1989 a devenit cămin studenţesc, trăind o a treia viaţă, la fel de imprevizibilă, până să fie revendicat de foştii săi proprietari şi închis recent.

Referinţe:

Hotel Universal e un roman extraordinar, cu o frază rară, unduioasa, ambiguă (somnambulă?) şi, în acelaşi timp, de mare precizie, cum puţini o au în scrisul românesc; pe umerii acesteia Simona Soră a construit o lume unică, răvăşitoare, un veac (şi mai bine) de matriarhat (în care şi bărbaţii sunt mai curând femei), ţesut subtil şi profund, senzorial, fantasmal şi spiritual, un veac scăldat în melancolie şi o lume care e, în acelaşi timp, dezechilibrata şi armonioasă. Senzaţia pe care am avut-o la lectură a fost una de frumuseţe răvăşitoare, deşi n-ar trebui să uităm complexitatea, foile şi straturile acestei lumi, adânca lor relevanta umană şi istorică.” (Sanda Cordos)

„Cred cu tărie că în Simona Sora se ascunde un prozator cu simţire acută, cu gustul misterului psihologic turnat în retortele unui senzualism ardent. Prea mult, prea subtil şi prea bine se simte autoarea între arcanele scriiturii corporalităţii, ca să nu întrevezi scriitorul «cu adânci păcate» ascuns tăcut şi pânditor, cu cearcăn voluptuos, îndărătul dosarelor bucşite ale grefierului hermeneutic.” (Dan C. Mihăilescu)

Hotel Universal reface o lume preponderent orientală, al cărei centru simbolic şi geografic este locul geometric al pasiunilor noastre, Bucureştii vechi, mai precis Gabrovenii. Iar unitatea de timp este acea epocă ce mai dăinuieşte în amintirea pietrelor, începând din «sută optsprezece» până în zilele noastre. Din acest punct de vedere, Hotel Universal este o piatră în plus la mitologia unui loc căruia mulţi îi acordă o sfinţenie de tumbe şi leşinuri. O răscruce şi un fund de lume, după cum îl priveşti. O astfel de amplasare romanescă nu îşi poate permite să fie tratată fără humor, humorul fiind examenul cel mai greu al maturităţii scriitoriceşti, iar pentru Simona Sora – un pariu câştigat.” (Ion Vianu)

Despre autoare:

Simona Sora (n. 8 iulie 1967) a publicat cronici literare, studii, eseuri, traduceri în reviste culturale romane şi străine, prefeţe şi postfeţe la diverse volume de literatură contemporană. A predat la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

A tradus volumul Crezul meu de Carlos Fuentes (Editura Curtea Veche, 2005) şi se număra printre autorii antologiilor Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism (Editura Polirom, 2008) şi Prima mea carte (Editura ART, 2011). A publicat eseurile Regăsirea intimităţii (Editura Cartea Românească, 2008) şi Ultima Thule. Fortăreţe dacice din Munţii Orastiei (Artec, Spania, 2009).

A primit, pentru volumul Regăsirea intimităţii, mai multe premii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor; Premiul pentru debut al revistei Observator cultural; Premiul pentru exegeza în proza românească, oferit în cadrul „Colocviilor romanului românesc contemporan”, Alba Iulia; Premiul pentru debut al revistei România literară. A fost finalistă a secţiunii de literatură în cadrul Marilor Premii Prometheus decernate de Fundaţia Anonimul. Este doctor în Filologie (2007), cu o teză despre intimitate şi corporalitate în literatură. În prezent, scrie în revistă Dilema veche, este editor coordonator al revistei Dilemateca şi membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Acest articol a fost citi până acum de 3220 ori.


32 thoughts on “CONCURS: De la Editura Polirom, 3 exemplare “Hotel Universal” de Simona Sora

 1. Simona

  Imi place sa citesc despre vechiul Bucuresti, despre traditiile si obiceiurile bucurestenilor dinainte de ’89.

 2. Gabriela L

  Imi place sa citesc tot ce este vechi despre tara mea in special despre capitala,ma duce direct in acel tim atunci cand citesc paginile unei carti si no o las din mana pana ce nu o termin.

 3. Ursu George

  Dupa numele mi se pare o carte care duce cu gandul la un amalgam de popoare, incercandu-se sa se extraga acea fibra umana care ar reprezenta fundamentul si puterea pe care s-ar cladi lumea actuala.

 4. Ioana Pintilie

  Ma atrage faptul ca este vorba despre Bucuresti si, desigur, autoarea, deoarece sunt curioasa ce stil are si cum descrie atmosfera din acea perioada.

 5. Ana Naghi

  Imi place sa citesc, in general. Si marturisesc ca nu am avut ocazia pana acum sa citesc carti de acest gen, ceea ce ma face sa imi doresc si mai mult acest volum.

 6. Puiu Silvia

  Ma incita sa o citesc din doua motive: este scrisa de au autor roman contemporan, de genul feminin si titlul este de asemenea captivant!

 7. Noemi Pripon

  Nu sunt adepta scriitorilor romani, deci nu am citit altceva in afara de cei ce sunt in programa scolara. Sunt curioasa ce aduce nou autoarea, ce imaginatie are si, mai ales, va reusi sa ma surprinda placut dupa ce voi citi cartea?

 8. Mariana A.

  Eu citesc orice carte care imi pica in mana pentru ca eu cred cu tarie in spusele lui Don Quijote: nu exista carte atat de proasta din care sa nu poti obtine macar un lucru bun.

 9. Sirbu Gabriel Lenard

  Doresc să citesc acestă carte deoarece nu am avut încă onoarea să de a face cunoștință cu textele acestei autoare. Sper să fiu surprins plăcut de poveste și scriitură.

 10. Nicu

  Vreau sa citesc acest roman pentru ca este narat la persoana intai, ceea ce e nemaipomenit pentru mine, citind mai tot ce este scris la persoana intai, si pentru ca este vorba despre Bucurestiul dinainte de Revolutie.

 11. Simona Ursulescu

  Doresc sa citesc aceasta carte deoarece sunt curioasa cum arata Bucurestiul inainte de ’89 din perspectiva autoarei!

 12. Eva Ursu

  Doresc cartea pentru a putea sa ma lamuresc cu o anumita viziunea asupra scrierii cat si asupra Bucurestiului.

 13. Oprea Mircea

  Nu am citit nimic de aceasta autoare. Sper să fiu surprinsa plăcut de poveste și scriitură.

 14. Oprea Mariana

  Am citit „Regăsirea intimităţii“ si mi-a plăcut mult. Sper ca aceasta carte sa fie la fel de buna!

 15. Ciocirlan Mihai

  Îmi plac articolele scrise de autoare in „Dilema veche“ si sunt curios cum e aceasta carte.

 16. BabyRalukutza

  Pentru ca imi place foarte mult descrierea acestei carti si m-a facut curioasa.

 17. costy

  presupun ca este total altceva, altfel decat cartile mele tehnice ce le citesc de obicei. vreau ceva nou

 18. Claudia Lungu

  imi place pentru ca este o fictiune autobiografica.interesanta combinatia

 19. sims

  Imi doresc foarte mult sa aflu mai multe informatii despre Bucurestiul vechi, mai multe despre misterele care il inconjoara.

 20. Martinescu Florentina

  Sunt in concediu de maternitate si imi doresc din inima sa profit la maxim de acest timp pentru hobby-ul meu-lectura, asa ca vreau sa citesc orice mi se ofera,cu atat mai mult cu cat ne priveste-o parte mica de istorie- Bucurestiul de altadata.Multumesc pentru aceste sanse,concursurile!

 21. Alexandra M.

  Cartea pare foarte interesanta si mi-as dori sa incerc si un nou gen. Sunt foarte curioasa in privinta ei

 22. andreea teca

  In primul rand imi place sa citesc, si citesc aproape orice imi pica imi mana. Regasirea initimitatii, carte a aceleiasi autoare, mi-a placut mult si cred ca Hotel Universal o sa mi placa si mai mult

Comments are closed.