CONCURS: De la Crime Scene Publishing, 3 exemplare „Trucaj” de George Arion

Cu sprijinul Crime Scene Publishing, Revista de suspans vă dă ocazia să câştigaţi unul din cele 3 exemplare ale romanului Trucaj de George Arion puse în joc.

Despre concurs:

Durata concursului: din 28 noiembrie până în 10 decembrie.

Ce aveţi de făcut: Vă abonaţi la newsletter-ul Revistei de suspans folosind formularul de aici şi nominalizaţi într-un comentariu la această postare sau pe pagina noastră de Facebook un alt titlu de roman avându-l ca protagonist pe Andrei Mladin.

Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi în seara zilei de 10 decembrie, folosind aplicaţia web Random.org.

Câştigătorii vor fi anunţaţi atât aici, pe blogul revistei, cât şi pe pagina noastră de Facebook, urmând ca ei să ne furnizeze adresa poştală la care doresc să primească premiul. De livrarea premiilor se ocupă partenerii noştri de la Crime Scene Publishing.

Despre carte:

Tudorel Urian: „Nu cred să existe în literatura noastră actuală vreun personaj care să-l întreacă în popularitate pe Andrei Mladin. Construit parcă în joacă, acest suav lungan a reuşit în numai trei episoade (adică în Atac în bibliotecă, Profesionistul şi foarte recentul Trucaj) să cucerească inimile celor mai diverse categorii de cititori (şi, mai ales, cititoare) ajungându-se chiar la adevărate scandaluri între copii şi părinţi, frate şi soră, soţ şi soţie, iubit şi iubită în vederea dreptului de a lectura mai întâi decât celălalt (cealaltă, ceilalţi) cartea.

Cum se explică această imensă priză la public pe care a dobândit-o personajul creat de George Arion? Poate prin aceea că (oricât ar părea de paradoxal!) Andrei Mladin este un nonerou. El este un om obişnuit (oricum, între limitele largi ale obişnuitului), un om ca (sau aproape) oricare dintre noi, un personaj care ne stârneşte hohote de râs, în spatele cărora arde însă figura tristă a clovnului.

În Trucaj, mai mult parcă decât în precedentele romane care îl aveau ca protagonist şi în care jovialitatea şi verva lexicală ne puteau face, la o privire superficială, să-l bănuim de facilitate, râsul măştii nu mai poate acoperi în întregime chipul grav aflat în spatele ei şi personajul ni se arată aşa cum este el în realitate, adică un mare învins.

Învins, ca şi strămoşul său Don Quijote, în primul rând din imposibilitatea de a se rupe de o lume a ficţiunii, rod al unei imaginaţii mereu alimentate cu lecturi şi filme de specialitate (adică poliţiste), şi de a se adapta condiţiilor vieţii reale. De aici singurătatea eroului, imposibilitatea lui de a stabili raporturi normale cu oamenii, refuzul acestora de a-l primi în rândurile lor şi inevitabilul său refugiu într-o lume imaginară.”

Despre autor:

George ARION (5 aprilie 1946, Tecuci) este PDG la S.C. Publicaţiile Flacăra S.A. şi Preşedintele Fundaţiei „Premiile Flacăra”. A publicat cărţi de poezie, versuri pentru copii, critică literară, interviuri şi, desigur, proză. Seria Andrei Mladin i-a adus în special celebritatea, începută chiar de la debut, cu romanul Atac în bibliotecă (1983).  A semnat scenarii de televiziune şi este autorul primului libret al unei opere poliţiste româneşti. Pentru activitatea sa a fost recompensat cu nenumărate premii, printre care premiul revistei Amfiteatru, premiul revistei Flacăra, de trei ori Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul revistei Tomis etc.  Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi cetăţean de onoare al oraşului Tecuci.

Acest articol a fost citi până acum de 2821 ori.


19 thoughts on “CONCURS: De la Crime Scene Publishing, 3 exemplare „Trucaj” de George Arion

Comments are closed.