CONCURS: Câştigaţi romanul „Adevărul despre cazul Harry Quebert“ de Joël Dicker

Cu sprijinul Editurii Trei, Revista de suspans vă dă ocazia să câştigaţi romanul Adevărul despre cazul Harry Quebert de Joël Dicker (trad. de Ana Antonescu).

Despre concurs:

Durata concursului: din 26 iunie până în 3 iulie 2013.

Ce aveţi de făcut: Spuneți-ne într-un comentariu la această postare ce mare premiu a primit Joël Dicker pentru acest roman.

Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi folosind aplicaţia web Tragerilasorti.ro.

Câştigătorul va fi anunţat pe blogul revistei, urmând să ne furnizeze adresa poştală la care doreşte să primească premiul.

Despre carte:

1975, New Hampshire: Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale.
Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său.

Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?

Referinţe:

Roman noir, roman poliţist fără îndoială, dar şi roman psihologic cu răsturnări de situaţie surprinzătoare sau hilare, Adevărul despre cazul Harry Quebertprezintă moravurile societăţii americane, bine ascunse în spatele unei faţade impecabile. — Le Figaro

Exploatând un fapt divers, Joël Dicker a construit un thriller alert care este, în acelaşi timp, un roman în roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc înainte de alegerea la preşedinţie a lui Barack Obama, ancheta unei crime şi un curs de literatură.

Ca un maestru, Dicker alternează epocile, registrele stilistice (raportul poliţiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) şi explorează America în toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditând, în acelaşi timp, asupra condiţiei scriitorului. O lecţie de scris şi o lecţie de viaţă. — L’Express

Despre autor:

Joël Dicker s-a născut la Geneva, pe 16 iunie 1985.

A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind în 2010.

A obţinut „Premiul scriitorilor genovezi“ pentru primul său roman, Les Derniers Jours de nos pères.

Joël Dicker a publicat al doilea roman al său, Adevărul despre cazul Harry Quebert, în septembrie 2012, primind Marele Premiu al Academiei Franceze. De asemenea, a făcut parte din selecţia finală pentru Premiul Goncourt. A fost distins cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012.

Acest articol a fost citi până acum de 6493 ori.


121 thoughts on “CONCURS: Câştigaţi romanul „Adevărul despre cazul Harry Quebert“ de Joël Dicker

 1. neli

  Pentru romanul ‘Adevărul despre cazul Harry Quebert ‘ , Joël Dicker Marele Premiu al Academiei Franceze în anul 2012.

 2. neli

  Pentru romanul ‘Adevărul despre cazul Harry Quebert ‘ , Joël Dicker a primit Marele Premiu al Academiei Franceze în anul 2012.

 3. Alina S

  Pentru romanul „Adevarul despre cazul Harry Quebert“, Joël Dicker a primit in septembrie 2012, Marele Premiu al Academiei Franceze.

 4. MARIN GABRIEL FL.

  Joël Dicker a primit pentru romanul „Adevărul despre cazul Harry Quebert “ Marele Premiu al Academiei Franceze, 2012

 5. Sava Ramona

  Premiul primit de catre Joel Dicker pentru cartea sa intitulata „Adevarul despre cazul Harry Quebert“ este Marele Premiu al Academiei Franceze in 2012.

 6. Tudoran Maria

  Pentru „Adevărul despre cazul Harry Quebert „, Joël Dicker a primit „Marele Premiu al Academiei Franceze 2012“.

Comments are closed.