CONCURS: câștigă un loc la cursul de Astronomie de la Fundația Calea Victoriei

Cu sprijinul Fundației Calea Victoriei, Revista de suspans vă oferă ocazia de a câștiga un loc gratuit la Cursul de astronomie susținut de Adrian Șonka. Atelierul începe în data de 23 mai și se va desfășura pe parcursul a 5 ședințe săptămânale.

Despre concurs:

Durata: 17 mai 21 mai 2017.

Ce aveţi de făcut: să ne povestiți în câteva cuvinte, printr-un comentariu la această postare, ce vă atrage spre studiul astronomiei.

Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi folosind aplicaţia web random.org și va fi anunțat pe blogul Revistei de suspans în data de 22 mai 2017 și contactat personal de un reprezentant al Fundației Calea Victoriei.

Mult succes!


Despre premiu

„Cursul de astronomie – Constelaţii, nebuloase, galaxii” începe în data de 23 mai  și este structurat în cinci ședințe săptămânale de câte două ore. Pe parcursul acestuia, participanții vor afla ce înseamnă de fapt o constelaţie, cine, când şi cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vor învăţa cum să urmărească mişcarea corpurilor cereşti şi se vor familiariza cu instrumentele astronomice.

Temele şedinţelor acestui curs de astronomie vor fi:

Şedinţa 1 şi şedinţa 2: Cerul şi podoabele sale – incursiune vizuală pe cerul care se vede cu ochiul liber. Subiecte principale: cerul de zi, cerul de noapte, cerul văzut de pe alte planete, coordonatele cereşti, constelaţii, istoria observării cerului; astrologie vs. astronomie.

Şedinţa 3: Obiecte cosmice aflate în afara sistemului solar – călătorie vizuală printre stele, nebuloase, roiuri şi galaxii. Subiecte principale: stelele şi funcţionarea lor; nori de gaz, roiuri stelare, galaxii; durata de viaţă a Soarelui; stele duble, exoplanete; distanţe în Univers; cerul în mai multe lungimi de undă.

Şedinţa 4: Sistemul solar – incursiune în sistemul solar. Subiecte principale: planetele telurice; planetele joviene; asteroizi geo-intersectori; comete; vântul solar; Universul la scară largă; Big-Bang.

Şedinţa 5: Fenomene astronomice observabile – descriere a fenomenelor care se pot vedea uşor pe cer. Subiecte principale: stele căzătoare, apropieri între planete; fazele Lunii şi a planetelor; eclipse în sistemul solar; sateliţi artificiali; ocultaţii Lună-stele şi Lună-planete.

 


Despre lector

Adrian Şonka este membru al Astroclubului Bucureşti şi membru colaborator al AAVSO (American Association of Variable Star Observers).

Acest articol a fost citi până acum de 2578 ori.


4 thoughts on “CONCURS: câștigă un loc la cursul de Astronomie de la Fundația Calea Victoriei

 1. Cosma Daniela

  Cand spun astronomie spun calatorie printre stele, ma gandesc la fascinantele enigme ale inceputul vietii si directia in care mergem noi, Pamantul si Universul. Astronomia este pentru mine matematica, filozofie si poezie la un loc!

 2. Matei Ioana

  Buna ziua!
  Fiul meu, Tudor, este pasionat de tot ceea ce inseamna spatiu. Periodic facem vizite la Observatorul Astronomic, am participat la un planetariu intr-un balon gonflabil si, in general, participam unde vedem ca se organizeaza astfel de activitati. Avem si cateva reviste, atlase pentru copii despre cosmos, stele, etc. Mi-as dori sa castig un loc la cursul de astronomie.
  Va multumesc.

 3. COMAN ROXANA

  Intotdeauna mi-a placut cerul si era fascinant ca in fiecare vara cand mergeam la bunici sa stam intinsi pe iarba si sa admiram carul mic, carul mare si luna. Chiar si dupa ce am mai crescut, de fiecare data cand se apropie luna plina ma bucur pentru ca o pot observa mai bine, cu lumina ei difuza si cu cate 2-3 stele insotitoare.

 4. Dragos Matei

  Intalnirea cu timpul, cu ce a fost odata, este fascinanta. In plus maestrul Sonka este un povestitor magic..

Comments are closed.