Colecţia Enigma se întoarce la Editura Univers

Cu o discreţie greu de înţeles, Editura Univers a relansat în luna decembrie a anului trecut celebra Colecţie Enigma. Salutăm această decizie şi îi invităm pe toţi cititorii noştri să acorde atenţie primelor două titluri apărute:

Nedoriţi de Kristina OHLSSON

Atunci când o fetiţă dispare dintr-un tren aglomerat, fără ca nimeni să observe, poliţia din Stockholm se confruntă cu un caz în care nici principalul suspect, nici motivele nu sunt cele care par evidente la prima vedere. Lucrurilor iau o întorsătură dramatică o dată cu găsirea cadavrului fetiţei, care are scris pe frunte „nedorită“; la scurt timp este anunţată dispariţia unui alt copil, iar investigatorii îşi dau seama că au de-a face cu un criminal în serie.

Kristina Ohlsson (n. 1979) este analist pe probleme de securitate pentru poliţia suedeză. A lucrat pentru Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţinale din Suedia în calitate de expert în conflictul din Orientul Mijlociu şi politică Externă a Uniunii Europene. Primul ei roman, Nedoriţi, publicat în 2009, s-a bucurat de o primire extraordinară din partea criticii de specialitate şi a fost tradus în 23 de ţări.

Justiţiarii de Adam CREED

Un bărbat care a fost acuzat de pedofilie, dar nu a fost niciodată condamnat, este asasinat cu o cruzime inimaginabilă în apartamentul său din Londra, în care nu se vede nici o urmă de intrare prin efracţie. La puţin timp după aceea, un altul este torturat şi lăsat în viaţă doar pentru a trăi o vreme cu teroarea că va suferi din nou aceleaşi chinuri. Pentru a investiga aceste crime, detectivul inspector Will Wagstaffe trebuie să se întoarcă în trecut şi să se confrunte cu propriii săi demoni: oare va reuşi să-i învingă?

Adam Creed este întemeietorul programului „Free to Write”,  o serie de cursuri de creaţie literară predate în închisori. Experienţa sa de lucru cu deţinuţii şi cu ofiţerii de eliberare condiţionată l-a inspirat în elaborarea unei serii de romane poliţiste din care primul volum este Justiţiarii. Adam Creed conduce în prezent catedra de Creative Writing la Universitatea John Moores din Liverpool.

Acest articol a fost citi până acum de 1658 ori.