„Calico Joe“ de John Grisham — luna aceasta la Editura RAO

Un roman care îi va surprinde pe fanii autorului "Firmei"

În vara lui 1973, Joe Castle era băiatul-minune al baseballului, cel mai bun jucător începător pe care l-a văzut cineva. Puştiul din Calico Rock, Arkansas, i-a uimit pe fanii echipei Cubs reuşind home run după home run, salutând politicos publicul pe măsur ce spulbera toate recordurile debutanţilor. Calico Joe a devenit curând idolul tuturor iubitorilor de baseball din America, inclusiv al lui Paul Tracy, fiul unui jucător puternic, dar petrecăreţ de la Mets. În ziua în care Warren Tracey îl întâlneşte în sfârşit pe Calico Joe, Paul Tracy se află în tribune, susţinându-şi idolul, dar şi pe tatăl său. Apoi Warren aruncă o minge care avea să le schimbe vieţile pentru totdeauna.

Ficţiune | Thriller | Biblioteca RAO | 160 pp.

John Grisham s-a născut în Jonesboro, Arkansas, la 8 februarie 1955, într-o familie modestă. După absolvirea Facultăţii de Drept, a practicat avocatura timp de aproape un deceniu în Southaven. În 1983, a fost ales în Camera Reprezentanţilor din Mississippi, din partea democraţilor, for din care a făcut parte până în 1990. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman şi a avut nevoie de trei ani pentru a scrie …Şi vreme e ca să ucizi, pe care l-a finalizat în 1987. Grisham a continuat sã scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind imediat bestselleruri. Publishers Weeky l-a declarat pe Grisham „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor 1990“, cu peste 60 de milioane de exemplare vândute.

În prezent, romanele sale au fost publicate în mai mult de 255 de  milioane de exemplare, traduse în 29 de limbi.

Editura RAO i-a dedicat autorului o serie specială, în care au apărut majoritatea romanelor care l-au impus în topul celor mai bine vânduţi scriitori de thrillere judiciare (gen pe care, de altfel, l-a inventat).


Calico Joe de John Grisham va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1226 ori.