„Betibú“, de Claudia Piñeiro, în curând la Editura Univers

Clic pe imagine pentru a mări.

Peste doar câteva zile, în colecţia Enigma a Editurii Univers, va apărea al patrulea titlu. Este vorba despre romanul Betibú semnat de autoarea argentiniană Claudia Piñeiro (traducere de Lavinia Similaru).

Penultimul roman al scriitoarei, Betibú, este un thriller în care fundalul este mass-media zilelor noastre, cu presa tipărită concurată din ce în ce mai mult de cea online, de Facebook și de Twitter.

Un bărbat este găsit mort în fotoliul său, în faţa ferestrei prin care contempla grădina, ca într-o povestire de Cortázar, iar o fotografie a dispărut din rama ei. Un ziarist la vârsta pensionării şi un tânăr discipol întâlnesc în cursul investigaţiei o scriitoare de romane polițiste pe care primul o admira de multă vreme. Împreună descoperă o serie de crime camuflate în banale accidente sau sinucideri, care au un singur mobil ascuns în întunecate secrete ale trecutului.

Claudia Piñeiro (n. 1960, Buenos Aires), scriitoare și scenaristă, a câștigat numeroase premii naționale și internaționale pentru opera ei literară și jurnalistică.  Romanul ei Văduvele de joi seara (Editura Univers, 2012) a fost ecranizat într-un film de mare succes, tirajul cărții a depășit 200.000 de exemplare, iar drepturile de traducere au fost vândute în paisprezece țări.  Alte romane ale sale, precum Tuya (Numai a ta), Elena sabe (Elena știe) au consolidat reputația Claudiei Piñeiro nu numai în literatura și în cinematografia argentiniană, ci și în străinătate.

Romanul se va găsi şi la standul editurii Univers de la târgul de carte Bookfest.

Acest articol a fost citi până acum de 1082 ori.