„Băieţi aproape buni“ de Bogdan Teodorescu va apărea anul acesta în limba franceză

Anul acesta, la editura franceză L’ecailler urmează să apară traducerea romanului Băieţi aproape buni de Bogdan Teodorescu, se anunţă pe blogul Editurii Tritonic, cea care, în 2010, a publicat romanul în limba română.

Roman de mare actualitate, acesta este, după spusele lui Augustin Buzura, o poveste „despre distanţa enormă dintre adevăr şi minciună sau, cu alte cuvinte, despre manipulare“.

Ediţia franceză va purta titlul Des types bien… ou presque.

„Foarte fin analist, Bogdan Teodorescu conturează cu o siguranţă extraordinară portrete şi situaţii dintre cele ce se petrec zilnic într-o lume în derivă, dominată de cacealma, minciună şi agresivitate. Dincolo de toate, romanul mai este şi o meditaţie gravă despre noi, cei din totdeauna, şi despre noi cei de azi care, în anii postrevoluţionari, am ratat libertatea şi demnitatea dobândite cu atâtea sacrificii.“ — mai spune autorul Orgoliilor

„Bogdan Teodorescu oferă în Băieţi aproape buni romanul românilor aşa cum i-au făcut istoria şi propriile slăbiciuni să fie. De va fi să ne schimbăm vreodată şi să uităm cum am fost cândva, Băieţi aproape buni va trebui să citim, nimic mai mult, întru aducere aminte.“ — Mircea Pricăjan, în Suspans.ro

Bogdan Teodorescu (1963) a absolvit Facultatea de Instalaţii a UTCB în 1987, apoi Colegiul Naţional de Apărare în 2000 şi este doctor în comunicare din 2006. Jurnalist şi manager de presa din 1990, profesor de marketing politic şi electoral la SNSPA din 1997, membru al Asociaţiei Internaţionale a Consultanţilor Politici (IAPC) şi al Asociattei Europene a Consultanţilor Politici (EAPC) din 2001 şi membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2004. A fost numit între 1996 şi 1997, Secretar de Stat, Ministru interimar în Departamentul Informaţiilor Publice. A deţinut funtia de preşedinte al Institutului Pro între 2004 şi 2007. A publicat peste 1500 articole în presă, a realizat 750 de emisiuni de radio şi televiziune. Autor şi coautor la zece volume, dintre care trei romane şi un volum de poezie pentru care a primit Premiul de debut al Editurii Albatros (1982).

Acest articol a fost citi până acum de 1118 ori.