A apărut „Cântecul lui Susannah“ de Stephen King

Acesta este al VI-lea volum din saga Turnul Întunecat

O carte a revelației, o cheie care dezleagă misterul TURNULUI ÎNTUNECAT și o poveste alertă, cu suspans de zile mari, Cântecul lui Susannah, volum nominalizat la Premiul Locus pentru cel mai bun roman fantasy, dezvăluie misiunea lui Roland. El și ka-tet-ul lui trebuie să depășească obstacole de tot felul spre a-și atinge țelul. Susannah Dean e posedată de un demon și ițele poveștii se încurcă. Roland îl trimite pe Jake să împiedice întâlnirea ei cu destinul, iar el ajunge în Maine în vara anului 1977. Gloanțele zboară prin aer și enigmele nu se termină niciodată. Nici măcar în următorul volum din celebra serie a lui Stephen King.

„Revelația este faptul că Stephen King însuși devine personaj. Roland hipnotizează un tânăr scriitor și îl somează să termine de scris TURNUL ÎNTUNECAT, pentru că totul depinde de sfârșitul poveștii…“

— The New York Time

Stephen King | Turnul Întunecat VI: Cântecul lui Susannah | Traducere de Ruxandra Toma | Colecţia Suspans | Editura Nemira | hardcover | 432 pagini | ISBN 978-606-579-711-6

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, în 1947 şi este cel de-al doilea fiu al lui Donald şi Nellie Ruth Pillsbury King. Când avea doi ani, tatăl sau şi-a abandonat familia, astfel că micul Stephen King a avut o copilărie grea, marcată de repetate mutări dintr-un oraş în altul. Stephen King a îndrăgit matineele anilor ’50, unde se proiectau în special filme de groază şi SF.

În 1960, Stephen King l-a descoperit pe H.P. Lovecraft, care a avut o influenţă decisivă asupra carierei sale. Acesta a fost momentul în care marele autor a început să scrie poveşti la o maşină de scris căreia îi lipsea tasta „N”, pe care o vom întâlni mai târziu în Misery.

Între 1962 şi 1966 a frecventat Liceul Lisbon Falls, iar între 1966 şi 1970 a urmat cursurile Universităţii Maine din Orono. În această perioadă a lucrat la biblioteca facultăţii şi a publicat primele sale povestiri în revistă Maine Campus, unde a ţinut şi o rubrică permanentă.

În iunie 1970 a obţinut licenţa în literatură, un certificat de profesor de liceu şi o diplomă pentru elocuţiune şi artă dramatică. În 1971 s-a căsătorit cu Tabitha Jane Spruce, viitoarea scriitoare şi poeta T. King, cu care a avut trei copii. O vreme a trăit într-o rulotă şi a lucrat într-o spălătorie industrială, apoi a devenit profesor de engleză la Hampden Academy, Maine.

În aceea perioadă, Stephen King a dus o viaţă grea, plină de lipsuri, care-l va duce la alcoolism. A început să scrie Carrie, dar fiindcă romanul nu avansa deloc, l-a aruncat la gunoi. Soţia sa însă, care nu se îndoia de talentul lui, a recuperat manuscrisul şi l-a convins să-l ducă la bun sfârşit.

În 1973 declicul s-a produs: concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare Carrie, iar New American Library a cumpărat drepturile ediţiei de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. În 1975 familia sa şi-a cumpărat prima casă la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat Salem’s Lot.

Din acest moment Stephen King îşi va consacra viaţa exclusiv creaţiei literare şi, într-o mai mică măsură, producţiei cinematografice. Aproape toate romanele lui au fost ecranizate. De asemenea,Stephen King acorda permisiunea studenţilor la regie să adapteze povestirile sale pentru suma simbolică de un dolar.

Stephen King a doborât toate recordurile de vânzare şi a primit numeroase premii, printre care şi prestigioasa Medalie pentru Contribuţii Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation. În 2006 venitul sau anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.


Acest volum va putea fi achiziţionat şi de la standul Editurii la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, ediţia XX, care se va desfăşura la complexul expoziţional Romexpo, pavilionul central, Bucureşti, în intervalul 20-24 noiembrie.

Acest articol a fost citi până acum de 1345 ori.