A apărut „Zeiţa oarbă“, de Anne Holt, la Editura Trei

Clic pentru a mări.

După patru romane traduse deja în colecţia Fiction Connection de la Editura Trei, îndrăgita scriitoare norvegiană Anne Holt revine cu primul roman dintr-o nouă serie. Zeiţa oarbă deschide astfel seria Hanne Wilhelmsen.

Un traficant de droguri omorât în bătaie este găsit pe malul râului Aker, într-o suburbie din Oslo. Întâmplarea nu face prea multă vâlvă, până când, câteva zile mai târziu, avocatul victimei este găsit, şi el, asasinat în propriul apartament. Seria de morţi suspecte continuă, ceea ce o conduce pe inspectoarea de poliţie Hanne Wilhelmsen către o reţea mafiotă de trafic de stupefiante, dirijată de undeva din rarefiatele sfere ale societăţii norvegiene.
Până la ce nivel va reuşi să ajungă încăpăţânata anchetatoare secondată de ofiţerul de poliţie Håkon Sand? Şi care vor fi procedurile legale prin care va putea dejuca strategiile avocăţeşti ale suspecţilor?

Anne Holt este creatoarea romanului poliţist modern din Norvegia.
— Jo Nesbø

O lectură remarcabilă, care-ţi dă fiori pe şira spinării.
–Observer

Holt transformă romanul poliţist clasic într-un thriller modern.
–The Times

Holt se dovedeşte o maestră a intrigilor. Întorsăturile neaşteptate te ţin cu sufletul la gură, acţiunea este alertă, iar finalul te face să-ţi doreşti o continuare a cărţii.
Cleveland Plain Dealer

Fost ministru al justiţiei şi avocat, jurnalist de televiziune şi reporter, Anne Holt este autoarea unor serii de romane poliţiste ce au cunoscut un succes imens în ţările scandinave, fiind ulterior traduse în peste 25 de limbi. Zeiţa oarbă deschide seria detectivei Hanne Wilhelmsen, eroina a încă şapte romane.

De aceeaşi autoare, la Editura Trei au apărut patru romane din seria cuplului de anchetatori Vik şi Stubø: Aşa ceva nu se întâmplă niciodată, Eroare judiciară, Ura şi Doamna Preşedintă.

Traducerea este asigurată de  Ana-Daniela Micu, iar cartea are 392 de pagini.

Acest articol a fost citi până acum de 1200 ori.


One thought on “A apărut „Zeiţa oarbă“, de Anne Holt, la Editura Trei

  1. sims

    Imi place seria lui Vik si Stubo din care am citit Ura si Eroare Judiciara, as fi curioasa sa incerc si aceasta noua serie

Comments are closed.